PKC wint zesde wedstrijd op rij op veld

07 oktober 2013
PKC wint zesde wedstrijd op rij op veld

PAPENDRECHT - De weersomstandigheden waren helemaal niet zo slecht, er was nauwelijks wind, temperatuur was niet onaangenaam en vooral het was droog, met af en toe zelfs een wat waterig zonnetje. Daar kon het dus allemaal niet aan liggen.

Maar PKC begon zonder Schot aan deze laatste thuiswedstrijd in deze eerste helft van het veldseizoen tegen DVO, wat resulteerde in een uiterst moeizaam lopende eerste helft... weinig scores, veel plaatsfouten, snel balverlies in de aanval. Het oogde allemaal wat loom en lusteloos, wat niet wil zeggen, dat men er niet voor wilde gaan. Maar het lukte niet... een blurred vision, wat trillende handjes en ogenschijnlijk weinig energie... Als medicus denk je dan al snel aan een mogelijke hypoglycaemie ... maar dat in een heel team?

PKC/Hagero stond na de 1-0 van Laurens wel steeds aan de goede kant van de score, maar liet DVO ook steeds weer langszij komen. Zo ging het gelijk op tot vlak voor rust. Bij 7-6 verzuimde DVO langszij te komen, waarna PKC voor het eerst in de wedstrijd een verschil van twee wist te creeeren: ruststand 8-6.

Na rust kwam er wat meer "Schwung" in de wedstrijd, met zelfs enkele knappe hoogstandjes (fraaie doorzweefballen van Danny en Richard). En er kwam Schot in de tweede helft in. Het verschil werd drie, vier en later vijf en de wedstrijd was gespeeld. De weerstand van DVO bleef matig en zonder zelf echt goed te spelen, kon PKC steeds verder uitlopen. Met nog tien minuten op de klok was het verschil zeven (16-9) om uiteindelijk met acht verschil bij 19-11 te eindigen.

Het was niet de beste wedstrijd van de Papendrechters deze zaterdag, maar de blik was blijkbaar al naar het zaalseizoen gericht. Twaalf punten uit zes wedstrijden.... niet zeuren!! Prima prestatie toch?

Tekst: Ton de Vries
Foto: Leo van Andel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.