Estafettestaking bij Fokker

07 oktober 2013 door Ad van Herk
Estafettestaking bij Fokker

PAPENDRECHT - De estafette-stakingen in de metaal verplaatsen zich over het land. Op maandagmorgen 7 oktober hebben 250 medewerkers uit de metaalsector een korte estafettestaking gehouden bij Fokker op het Slobbengors. 

De werknemers voeren actie voor een nieuwe cao metalektro (150.000 werknemers) en de cao metaaltechniek (330.000). Op dit moment zit er nog geen enkel schot in de vastgelopen onderhandelingen over deze twee metaal-cao's. 
 
CNV Vakmensen verzet zich tegen verslechteringen van de cao en wil graag kwalitatief goede cao's, waarin scholing, ontwikkeling en behoud van werk en vakmanschap centraal staan. De werkgevers koersen vooral aan op meer verslechteringen, meer flexibiliteit en een beperkte loonsverhoging.
 
Foto: Pieter vd Berg
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.