Lijst Lammers stelt exorbitant salaris directie HVC aan de kaak

27 februari 2013
Lijst Lammers stelt exorbitant salaris directie HVC aan de kaak

PAPENDRECHT - HVC, de vuilverbrander en de energieproducent, die eigendom is van 6 waterschappen en 48 gemeenten (waaronder Alblasserdam en Papendrecht) kwam recent in het nieuws in verband met de enorme schuldenlast van 1 miljard euro. Deze schuld is voor een deel ontstaan door deelnames in verschillende windenergie projecten. De Lijst Lammers heeft hierover vandaag enkele vragen aan het College van B&W van Papendrecht gesteld.

Ruud Lammers legt uit: "Kijken we naar de bezoldiging van de directeur van HVC, op pagina 115 van het jaarverslag, dan zien we dat deze in 2011 op een niveau lag van € 270.000,-. Exclusief auto van de zaak.
Dit betekent dat het salaris van de directeur van HVC, dat een semipublieke overheidsinstelling is, ruim 20% boven de bezoldigingsnorm ligt waar zelfs het Drechtstedenbestuur zijn goedkeuring nog aan zou kunnen hechten.

Wij roepen het College van B&W van Papendrecht op om hierover als gemeentelijk aandeelhouder zeer krachtig de nodige kritische opmerkingen naar voren te brengen en het salaris van de eenhoofdige directie aan te doen laten passen aan de breed aanvaarde richtlijnen van de Wet Normering bezoldiging Topfunctionarissen publieke en semipublieke sector.

Dergelijke topsalarissen zijn ronduit ongewenst bij semipublieke instellingen als de HVC”, aldus Lammers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.