Brug over de Gantel opknappen, niet vervangen

10 september 2008
Brug over de Gantel opknappen, niet vervangen

PAPENDRECHT - De plannen van de gemeente Papendrecht om de brug over de Gantel door een extern bureau te laten onderzoeken stuiten bij Dorpsbehoud op ernstige bezwaren.

De gemeente liet een verontruste bewoner, die zicht heeft op de brug en de onderzoekers bezig zag, weten: De gemeente is voornemens om de brug over de Gantel in 2009 op te knappen. Hiervoor is een extern bureau ingeschakeld om na te gaan wat de staat van onderhoud van de brug is en welke mogelijkheden er zijn om de brug op te knappen. Hoe het opknappen van de brug zal plaatsvinden dient nog aan het bestuur te worden voorgelegd. Daarbij komen een aantal varianten, die door het bureau zijn uitgewerkt, ter tafel. Het kan zijn dat de brug ter plekke wordt opgeknapt, maar ook dat de brug compleet zal worden vervangen. Vraag is ook of de bovenbouw op de brug blijft gehandhaafd. Een van de varianten is ook dat de brug wordt verbreed om een breder voetpad mogelijk te maken.

Margré van Wijngaarden, voorzitter van de Stichting Dorpsbehoud, reageert hierop: “Op de eerste plaats: waarom weer een extern bureau (dat vermoedelijk nog meer kost dan het geld wat gereserveerd is voor het opknappen van de brug). Dat bureau moet een aantal varianten bedenken? Te gek voor woorden! We hebben helemaal geen varianten nodig, de brug is de toegang naar een sportpark en voldoet al 55 jaar prima voor dat doel. De reden, waarom we de vorige keer verwijdering van de brug hebben kunnen voorkomen, was omdat de brug een natuurlijke verkeersremmer is voor het verkeer, dat anders vol gas vanaf de industrieweg de Havenstraat in kan racen. Verbreding is dus ook uit een oogpunt van verkeersveiligheid absoluut ongewenst. Wat heeft het voor zin om de onderbouw te bewaren, als de karakteristieke bovenbouw niet gehandhaafd blijft? Ten slotte: deze brug behoort al vanaf 1953 tot de karakteristieke dorpsgezichten van Papendrecht en is op alle mogelijke manieren vereeuwigd (het staat zelfs als logo op het weekblad Het Kontakt).”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.