Passaat huldigt kampioenen

01 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Passaat huldigt kampioenen

PAPENDRECHT - Sportwethouder Koppenol was maandagavond te gast bij AV Passaat om twee atleten te huldigen, die onlangs Nederlands kampioen zijn geworden. De zondag ervoor werd de pas 17-jarige eerstejaars A-junior Bart van Nunen nationaal wegkampioen op de 10 kilometer tijdens de Singelloop in Utrecht. Hij bleef de nummer twee meer dan een minuut voor in een tijd van 30.25.  De heer Koppenol  overhandigde de jonge atleet de kampioensfoto en de bloemen. Bart was als B-junior al eerder Nederlands kampioen op de 3 kilometer.

Daarna mocht triatleet Aart van Wijk zelfs twee foto’s toevoegen aan de Passaat wall of fame. De Sliedrechter werd in juli in Didam Nederlands kampioen op de halve triatlon. Twee weken geleden herhaalde hij dit kunststukje op de triatlon Challenge Almere-Amsterdam. Hij werd opnieuw nationaal winnaar in zijn leeftijdscategorie (55+), in een tijd van 10.15.16. Deze prestatie leverde van Wijk tevens een eervolle uitnodiging op voor het officieuze wereldkampioenschap triatlon, de Ironman op Hawaiï. “Dit is waar ik altijd van heb gedroomd”, verklaarde Van Wijk, die zichtbaar genoot van de huldiging door de Passaat-jeugd.

Wethouder Koppenol prees Aart van Wijk om zijn doorzettingsvermogen, omdat van Wijk dertien jaar geleden tijdens een training een ernstig ongeluk kreeg, dat hem bijna het leven kostte. Na twee dagen in coma te hebben gelegen, moest hij alles opnieuw leren: leren lopen, leren fietsen, leren zwemmen. “Een voorbeeld voor iedere sportman en sportvrouw”, vond de wethouder.

Samen met Passaatvoorzitter Jo Kortooms liet de sportwethouder alle kampioenen delen in de hulde. Ralf Nieuwenhuizen (Nederlands kampioen 800 meter), Roy Hoornweg (2e plaats NK 10 km), Anne Zijderveld (2e plaats NK Olymische triatlon), Cora Vlot (3e plaats NK triatlon) en kampioenentrainer Addie Ruiter kregen eveneens een warme Passaat trainingstrui.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.