Drechtstreek kansloos tegen koploper Spijkenisse

30 september 2013 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek kansloos tegen koploper Spijkenisse

PAPENDRECHT - De strijd tegen koploper Spijkenisse was zaterdag op een goed gevuld sportpark Oostpolder snel beslist. Tegen de ploeg die eind vorig seizoen na de nacompetitie net de promotie naar de hoofdklasse miste, maakte Drechtstreek geen schijn van kans. Het ten opzichte van toen nog versterkte elftal van Peter Wubben lijkt in staat zo door te stoten naar een niveau hoger.

Al in de 14e minuut was het Shane van den Engel die de 0-1 aantekende, halverwege de eerste helft gevolgd door een doelpunt van Emir Jasarevic. Gezien het aantal kansen dat Spijkenisse creëerde,  mocht Drechtstreek nog van geluk spreken dat de voorsprong bij rust op 0-3 bleef staan, opnieuw door Shane van den Engel. Tegenaanvallen van Drechtstreek waren schaars en het enige echt gevaarlijke moment van de eerste helft ontstond bij een goed genomen vrije trap van Jeroen Koppelaar die door doelman Dyron Bijl maar net uit de rechterbovenhoek van zijn doel kon worden weggetikt.
Ook na rust kwam Drechtstreek nauwelijks in zijn spel.

De jonge Jim van Riet bracht de stand als snel op 0-4. Toen volgde een half uur waarin Drechtstreek het spel in balans kon houden, maar de achterhoede had zijn handen vol aan de snelle en behendige aanvallers van Spijkenisse en voorin werden nauwelijks gevaarlijke momenten gecreëerd. Net voor het eind van de wedstrijd wist Eric Polet de stand nog af te ronden op 0-5.

Ook al was er door velen al rekening gehouden met een lastige wedstrijd tegen deze ongeslagen tegenstander, toch was menigeen teleurgesteld over de grote nederlaag  en het door de blauw-witten getoonde spel. Het is voor Drechtstreek te hopen dat het volgende week in de uitwedstrijd tegen Alblasserdam wat meer in zijn spel kan komen en dat het daar weer punten kan vergaren. Aanvang van de wedstrijd in Alblasserdam is 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.