PKC wint tegen Dos'46 vijfde wedstrijd op rij

30 september 2013
PKC wint tegen Dos'46 vijfde wedstrijd op rij

PAPENDRECHT - Een heerlijk najaarszonnetje zorgde ervoor dat het prettig toeven was op de Oostpolder op zaterdag 28 september. Daarbij kreeg het publiek mooie wedstrijden voorgeschoteld.

Allereerst kwamen de reserves in actie tegen Dos'46 2. Het werd een spannende strijd, waarin PKC2 het in de eerste helft moeilijk had om de Nijeveners bij te houden. De Papendrechters keken lang tegen een achterstand aan, maar lieten het verschil ook weer niet te groot oplopen. Bij rust stond er 6-8 op het scorebord.
In de beginfase van de tweede helft kwam PKC knap terug en na een kwartier spelen was er voor het eerst voordeel bij 10-9. Via 10-10, 11-11 en 12-12 leek de wedstrijd op een gelijk spel af te stevenen, maar het was toch PKC 2 dat in de slotfase de twee punten kon opeisen: eindstand 13-12.
Beide ploegen delen nu met vier punten uit vijf wedstrijden de vierde plek op één punt achterstand van DVO 2, dat volgende week als gast naar de Oostpolder komt, een belangrijke wedstrijd dus voor de reserves.

Om half vier stonden de hoofdmachten van PKC en Dos'46 tegenover elkaar. Binnen enkele minuten was het al duidelijk, dat de ploeg uit Nijeveen ook na deze wedstrijd puntloos zou blijven. PKC begon voortvarend en al snel stond er 4-0 op het scorebord. Dos'46 wist het verschil vervolgens enige tijd op drie te houden tot zo'n tien minuten tot de rust. Daarna versnelde PKC en binnen vijf minuten was het verschil op 13-5 gebracht via o.a. een prachtige doorloopbal van Richard Kunst. De rust kwam bij 14-7 met in de laatste seconde een strompelende Suzanne Struik, die in de tweede helft dan ook niet meer terug kwam. Wat er precies aan de hand was, is niet duidelijk. Lara Boonstoppel nam haar plaats over.

Direct na rust probeerde Dos'46 terug te komen met twee treffers op rij, maar daar bleef het eigenlijk ook bij. PKC bleef fraai combineren en de ene na de andere treffer rolde door de korf: via 15-9 en 17-9 werd de voorsprong langzaam vergroot. Met nog een kwartier te spelen stond het 24-14. PKC verslapte vervolgens niet, maar bleef streven naar de grens van dertig: en die werd bereikt in de slotminuten. Eindstand: 30-17, weer een grote thuisoverwinning voor de Papendrechters, waarbij het publiek weer werd verwend met mooie acties.
Volgende week wacht alweer de laatste veldwedstrijd van dit najaar tegen DVO, opnieuw op de Oostpolder. Aanvang 15:30 uur.

Tekst: Ton de Vries
Foto: Leo van Andel

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.