Bart van Nunen Nederlands kampioen junioren A 10 km in een snelle tijd

30 september 2013 door Hennie van der Zouw
Bart van Nunen Nederlands kampioen junioren A 10 km in een snelle tijd

PAPENDRECHT - Bij de Utrechtse Singelloop wist Topsportperfection en Passaat atleet Bart van Nunen de Nederlandse titel 10 km op de weg bij de junioren A te veroveren. Nadat hij als B junior al een keer als 3e en 2e was geëindigd, wist hij nu als 1e jaars junior A in een prachttijd van 30.24 te finishen. De manier waarop was indrukwekkend. Van 2 tot 7.5km liep Bart grotendeels solo op slechts 10sec van de groep senioren, waaronder Jesper van der Wielen en Roy Hoornweg. Hij eindigde als 12e overall en als 6e Nederlander. Bij de junioren A werd Tommy Staal 2e en Noah Schutte 3e. 

Roy Hoornweg had, na een aantal sterke wedstrijden, een mindere dag en finishte in 30.20min. Hij wist op 7.5km de versnelling van Jesper van der Wielen niet te beantwoorden en liep uiteindelijk naar een 5e plaats. 

Lars Gerritsen moest een iets te snelle start bekopen. Hij liep namelijk lang op een 3e plaats bij de junioren A, maar behaalde uiteindelijk een fraaie 5e plaats in een tijd van 32.14min.

Ivo Bijl wist in de winderige omstandigheden als 1e jaars senior een PR te lopen van 32.31min en behaalde een 24e plaats.
Zilveren medaille winnares NK Triathlon OD Anne Zijderveld maakte er een goede training van met het oog op de marathon van Budapest die over 2 weken gehouden wordt en finishte als 20e dame in 38.46min.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.