VV Papendrecht blijft koploper na vijfklapper tegen Peursum

30 september 2013
VV Papendrecht blijft koploper na vijfklapper tegen Peursum

PAPENDRECHT - Peursum is voor Papendrecht altijd een moeilijk te bespelen tegenstander geweest. Aan deze traditie is op zaterdag 28 september echter een eind gekomen. De basis hiervoor werd vooral in de eerste helft gelegd. Papendrecht beheerste alle linies en speelde op 2e klasse waardig niveau.

In de eerste tien minuten waren er al kansen voor Joey v.d. Net (uit een voorzet van Luciano) en Nick Kamerling (kopbal uit een hoekschop). Nadat Peursum zijn enige kans in de eerste helft onbenut liet, Marijn Korevaar schoot net over, werd het tijd voor het eerste Papendrecht-doelpunt. Mitch Bos werd onrechtmatig gestuit op de rand van het strafschopgebied . De vrije trap van Xavier Leenheer, hij kreeg de voorkeur boven Stephan Bravenboer, werd slecht verwerkt door Peursum-doelman Henry Kersbergen en de rappe Jay Luciano was er als de kippen bij om de bal in het doel te werken. Drie minuten later werd het zelfs 0-2. Vanaf de middenlijn werd de bal opgepikt door Mitch Bos die langs vier tegenstanders slalomde en beheerst scoorde. Na 20 minuten was het de beurt aan de derde spits van Papendrecht. Een dieptepass werd opgevangen door de rappe Joey v.d. Net die weinig moeite had de trage Peursum-achterhoede zijn hielen te laten zien en vervolgens Kersbergen kansloos liet. De koek was nog niet op. Een lange bal van Xavier Leenheer werd door Jeroen de Jong verkeerd verwerkt, Mitch Bos pikte de bal op en scoorde uit een moeilijke hoek, rust 0-4.

Een heel ander beeld in de tweede helft. Papendrecht geloofde het wel, het sprankelende spel was verdwenen en maakte plaats voor vele foute passes. Michael van Rooijen ontpopte zich moeiteloos als de koning van de ballen over de lijn trappen, met als hoogtepunt een vrije trap aan de rechter zijlijn die hij zonder problemen over de zijlijn aan de linkerkant schoot. Was de eerste helft van 2e klasse niveau, de tweede helft voldeed ruim aan een 4e klasse niveau. Slechts twee hoogtepunten waren er te bespeuren. Uit een vrije trap schoot Michel Roza snoeihard in, maar Karsten v.d. Velde wenste niet te capituleren en verwerkte het schot tot hoekschop. In de 75e minuut kopte Nick Kamerling uit een hoekschop van Xavier Leenheer de 0-5 binnen.

Na afloop bleek de overwinning nog meer glans te krijgen toen bekend werd, dat de rechtstreekse concurrenten punten hadden laten liggen. Papendrecht staat hierdoor na vier wedstrijden al vier punten voor op de nummer twee in de rangschikking. Belangrijk is nu om met beide benen op de grond te blijven staan. Volgende week komt oude bekende DFC op bezoek op het Slobbengors.

Het tweede team blijft nog zoeken naar de juiste vorm. Bij ASWH 3 werd een 3-3 gelijk spel binnengehaald. Papendrecht 2 krijgt zaterdag Groot Ammers 2 op bezoek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.