Alblasserwaardse vlinders in mineur, libellen in de lift

27 september 2013 door Hennie van der Zouw
Alblasserwaardse vlinders in mineur, libellen in de lift

PAPENDRECHT - Het gaat slecht met veel vlindersoorten, terwijl het de meeste libellen voor de wind gaat.

Dat is de kernboodschap van het unieke boek Dagvlinders en libellen in de Alblasserwaard, wat op donderdagavond 10 oktober gepresenteerd wordt.

Voor het eerst worden alle soorten vlinders en libellen die in de regio voorkomen in één boek beschreven.

Tientallen vrijwilligers van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) hebben in de afgelopen jaren veel tellingen verricht. De gegevens die ze daarmee verzameld hebben, vormen de basis van het boek. In het boek wordt veel praktische informatie gegeven: hoe je al die soorten uit elkaar kunt houden, waar ze in de Alblasserwaard zijn aan te treffen en hoe je het vlinders en libellen naar de zin kunt maken.

Het rijk geïllustreerde boek is geschikt voor leken en kenners en inspireert om zelf naar vlinders en libellen op zoek te gaan.

De boekpresentatie is vrij toegankelijk, vindt plaats in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard, Matenaweg 1, 3356 LS, Papendrecht en begint om 20:00. De zaal is om 19:30 geopend. Na de boekpresentatie is het boek (144 pagina’s in kleur) verkrijgbaar bij de NVWA en in de regionale boekhandel voor €15,-. Meer informatie: www.nvwa.eu
 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.