Boskalis-dochter Dockwise verwerft USD 175 miljoen aan nieuwe contracten

09 juli 2013
Boskalis-dochter Dockwise verwerft USD 175 miljoen aan nieuwe contracten

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat Dockwise onlangs een groot aantal nieuwe contracten heeft verworven voor zowel zwaar transport over zee als transport en installatiediensten (T&I). De contracten, die sinds medio juni zijn toegekend, hebben een gezamenlijke waarde van circa USD 175 miljoen.

Dockwise heeft verschillende kortetermijncontracten voor zwaar maritiem transport binnengehaald, voornamelijk voor het vervoer van jack-up boorplatformen. Deze projecten zullen de komende maanden aanvangen. Een van de contracten betreft het vervoer van grote moderne platforms van Singapore naar Brazilië op de Dockwise Vanguard (2013/14).

Verder zijn er vier langetermijncontracten voor zwaar transport over zee verworven, waarvan er twee ook een float-over T&I-component bevatten. Dockwise gaat een jacket met topside naar Maleisië vervoeren en daar de 15.000 MT wegende topside door middel van een float-over installeren (2015); een vast productieplatform voor Statoil vervoeren van Zuid-Korea naar Noorwegen (2016); en de installatie van de topside voor het Aasta Hansteen-veld in de Noordzee uitvoeren door middel van een float-over waarbij twee pontons zullen worden ingezet (2015). Voor het vierde contract zal de Dockwise Vanguard, 's werelds grootste halfafzinkbare zwaar transportschip, worden ingezet. De Dockwise Vanguard zal een FPSO (Floating Production,Storage and Offloading unit) vanuit het Verre Oosten naar West-Afrika transporteren (2016).

De strategie van Boskalis is erop gericht om in te spelen op de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag op onze markten opdrijven: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Deze nieuwe contracten van Dockwise hangen nauw samen met de stijgende energieconsumptie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.