Heerjansdam te sterk voor Drechtstreek

23 september 2013 door Hennie van der Zouw
Heerjansdam te sterk voor Drechtstreek

PAPENDRECHT / HEERJANSDAM - In de uitwedstrijd tegen Heerjansdam stelde Drechtstreek de thuisploeg in de gelegenheid om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen.

Al vanaf de start zag het er naar uit dat Heerjansdam zijn zinnen op een overwinning had gezet. Drechstreek bood aanvankelijk goed tegengas maar toen na bijna een half uur spelen de 1-0 werd ingeschoten kwam dat niet echt als een verrassing.

Waar Drechstreek eind vorig seizoen na een knotsgekke wedstrijd nog op het nippertje won, was het goed te merken dat de Heerjansdammers zich behoorlijk hebben versterkt met enkele razendsnelle voetballers die voor veel gevaar kunnen zorgen. De 1-0 kwam van de voet van de kleine maar zeer snelle Galid Cherrou.

Bij de start van de tweede helft werd Drechtstreek ver terug gedrongen door een zeer aanvallend Heerjansdam. Onder leiding van Leon van Dalen, maar zonder de geblesseerde Jeroen Koppelaar, hield de Papendrechtse defensie goed stand. De groen zwarten kwamen niet tot scoren al had Drechtstreek geluk dat een hard ingeschoten bal van Gelli Koy via de onderkant van de lat terug het veld in stuitte. Dat leek de Papendrechters moed te geven want er werden voor het doel van de goed keepende doelman Jim van der Leer enkele fraaie kansen gecreëerd die zomaar tot de gelijkmaker hadden kunnen leiden.

Zo mislukte een combinatie tussen Mark Kunst en Remco Koremans maar net. Toch was het enkele minuten voor het eind van de wedstrijd Ebu Ozturk die de 2-0 voor zijn rekening nam en voor Heerjansdam de verdiende overwinning veilig stelde. De wedstrijd kende een merkwaardig slot want kort voor tijd moest de Zeeuwse scheidsrechter Wattel twee Heerjansdammers, Rachid Zenzen en Ebu Ozturk, een direct rode kaart voorhouden wegens onbesuisde overtredingen.

Beide heren vergaloppeerden zich om onduidelijke redenen nadat de overwinning al veilig was gesteld.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse dat met negen punten uit drie wedstrijden koploper is in de 1ste klasse C. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.