Gemeente Papendrecht blij met keuze JSF-fabriek Fokker

28 mei 2010

PAPENDRECHT - Papendrecht is door Fokker als locatie gekozen voor de bouw van de Joint Strike Fighter-assemblagefabriek. De gemeente Papendrecht is zeer blij met deze keuze van Fokker en de kansen die het biedt aan de Papendrechtse samenleving en de regio Drechtsteden.

Papendrecht blijkt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, het onderwijsveld, de regio en met steun van de provincie een aantrekkelijk aanbod aan Fokker te hebben gedaan. De historische band met Fokker is sterk, maar ook het goede ondernemersklimaat, de goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven en het actief meedenken in oplossingen hebben bijgedragen om tot deze keuze van Fokker te komen.

Wethouder Richard Korteland ziet de keuze van Fokker als een bewijs van de economische kracht van Papendrecht en de regio Drechtsteden. “Wij zijn blij en trots met deze keuze van een bedrijf dat al zoveel jaren met ons verbonden is. Deze keuze zie en voel ik als een win-win-situatie voor alle partijen: Papendrecht, Fokker, bedrijfsleven, regio en het onderwijsveld.

De keuze voor Papendrecht biedt op de lange termijn goede waarborgen voor de werkgelegenheid. Bovendien trekt de assemblagefabriek naar verwachting bedrijvigheid van MKB-toeleveranciers aan en wordt het ondernemersklimaat versterkt. Ook geeft de komst van de fabriek een impuls aan het onderwijsveld op het vlak van innovatieve technische industriële ontwikkelingen."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.