Culturele raad buigt zich over nieuwe structuur

04 maart 2004
Culturele raad buigt zich over nieuwe structuur

PAPENDRECHT - Het Algemeen Bestuur van de Culturele Raad Papendrecht heeft op 1 maart vergaderd over de structurele veranderingen in de positie van de CRP en andere functionele raden zoals deze worden voorgestaan door het College van B & W. Wethouder De Looff gaf tijdens deze vergadering een toelichting op de plannen, die een scheiding zullen betekenen tussen de adviserende en de uitvoerende taken van de Culturele Raad.

Uitvoerende taken
De Culturele Raad heeft altijd veel waarde gehecht aan zijn uitvoerende taken. Deze bestaan ondermeer uit het organiseren van tentoonstellingen voor amateur-kunstenaars, lezingen door schrijvers, leescursussen en een wekelijks open atelier voor amateur-kunstenaars. In 2003 organiseerde de CRP voor de eerste maal De Ouverture, waarmee het Papendrechtse culturele seizoen werd geopend. Voor dit jaar staat er in september een tweede editie van De Ouverture gepland. CRP-voorzitter Hans Hulswit: “Wij voorzien met onze activiteiten al jaren in een behoefte en voor ons staat voorop dat deze behouden blijven. Als wij ze niet zouden organiseren doet niemand het. Overigens zie ik op dit moment geen reden om bang te zijn voor een einde aan dit alles. De nieuwe opzet kan ons ook kansen bieden.”

CRP nieuwe stijl
Uit het overleg met de wethouder bleek dat het gemeentebestuur ook veel waarde hecht aan de activiteiten die door de Culturele Raad worden ontplooid. Het ligt in de bedoeling dat de Culturele Raad Papendrecht “nieuwe stijl” dit werk voortzet: exposities, cursussen en andere evenementen gaan gewoon door. Hiervoor zal een structurele subsidie beschikbaar komen. De CRP zal de komende maanden besteden aan het opzetten van de nieuwe structuur. Daarbij zal ook de vraag aan de orde komen of er een nieuwe rechtsvorm gekozen moet worden.

Culturele Adviesraad
Tot nu toe had de Culturele Raad ook tot taak het gemeentebestuur te adviseren over het cultuurbeleid. Deze taak wordt overgenomen door een nieuw op te richten Culturele Adviesraad. Deze raad zal bestaan uit zeven personen en het college van B & W gevraagd en ongevraagd adviezen verstrekken. Het college is van plan binnenkort een voorzitter te benoemen, die een begin zal maken met de samenstelling van het nieuwe orgaan. De Adviesraad zal ambtelijke ondersteuning krijgen van de gemeente.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.