Mevrouw Tournier in ’t zonnetje gezet

16 september 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In de zorg gebeuren mooie dingen. Dat komt niet alleen door de inzet van professionals, maar zeker ook door de hulp van mantelzorgers en vrijwilligers. Onder het mom van ‘Zonnige kijk op Zorg’ nodigt Rivas Zorggroep daarom mensen uit iemand in ’t zonnetje te zetten. Zij kunnen op deze manier iemand bedanken voor zijn/haar hulp. Deze week ontving mevrouw Tournier uit Papendrecht een bos bloemen.

Gewicht in goud waard
Volgens mevrouw Brouwer-Eng uit Papendrecht zijn mevrouw Tournier en haar man hun gewicht in goud waard. Zij krijgt van hen veel hulp bij de dingen die zij door haar ziekte niet meer alleen kan doen: onderhouden van de tuin, koken en boodschappen doen. Hoewel mevrouw Tournier ‘het niet meer dan normaal vindt’, was het voor mevrouw Brouwer-Eng duidelijk dat zij (en haar man) deze bloemen zeer verdiend heeft.

In ’t zonnetje
Een luisterend oor. Iemand die voor je zorgt. Samen leuke activiteiten ondernemen omdat het alleen niet gaat. Zomaar enkele voorbeelden waaruit maar weer eens blijkt hoe belangrijk hulp uit de omgeving is. Rivas weet dat als geen ander! Mensen die iemand kennen die, net als mevrouw Tournier, altijd voor hen (of een ander) klaarstaat, kunnen diegene nu in ’t zonnetje zetten. Zij kunnen via de actiewebsite www.zonnigekijkopzorg.nl aangeven waarom deze persoon het verdient. Dat kunnen vrienden zijn, familieleden, buren of professionele zorgverleners. En wie weet ontvangt hij/zij dan wel een mooie bos bloemen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.