Drechtstreek laat punten liggen in uitwedstrijd tegen Zaamslag

16 september 2013 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek laat punten liggen in uitwedstrijd tegen Zaamslag

PAPENDRECHT - Het binnenhalen van een punt in de uitwedstrijd tegen Zaamslag voelde zaterdag voor Drechtstreek aan als het verliezen van twee punten. Gedurende een flink deel van de wedstrijd hadden de Papendrechters het betere van het spel maar het slaagde er niet in om het veldoverwicht om te zetten in een overwinning.

Gedurende het eerste deel van de wedstrijd hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht en er ontstonden aardige kansen over en weer. Zo werd een schot van Chris Koremans prima gestopt door Zaamslag doelman Guido Vinke en maakte Timo Epping aan de andere kant een hard schot van Wesley Dieleman onschadelijk. In deze fase van de wedstrijd liet Drechtstreek weliswaar beter voetbal zien maar een doelpunt bleef achterwege. Pas in de 39ste minuut kwam de 0-1 bijna letterlijk uit de lucht vallen.

Een hoekschop van Stefan Jonkman verdween via een Zaamslag speler net achter de doellijn. De op de lijn staande scheidsrechter Alssema twijfelde geen moment en kende het doelpunt toe. Nog geen twee minuten later was het aan de andere kant de goed opgestelde Ivo Verstraeten die meteen de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Op slag van rust eindigde een fraaie voorzet van Remco Koremans via de voet van zijn broer Chris achter doelman Vinke zodat men ging rusten bij een 1-2 stand.

Na rust werkte Zaamslag keihard aan de gelijkmaker. In deze fase van de wedstrijd leek een aantal Drechtstreek spelers weinig geconcentreerd te zijn en er ontstonden enkele serieuze kansen voor de mannen uit Zeeuws Vlaanderen. In de 71ste minuut leidde dit zelfs tot de 2-2 door Joris Rademakers.

Pas toen leek Drechtstreek zich te realiseren dat er harder en vooral efficiënter gewerkt moest worden. Toen scheidsrechter Alssema in de 79ste minuut een strafschop toekende aan Zaamslag leek Drechtstreek zelfs een verlies te moeten incasseren. Gelukkig schoot Marc de Haas de bal op de paal en bleef de stand 2-2. Enkele minuten daarop uitte dezelfde Marc de Haas zijn frustratie iets te duidelijk waardoor hij met een directe rode kaart het veld moest verlaten. Ook tijdens de laatste tien minuten met een man meer slaagde Drechtstreek er niet in om het betere spel om te zetten in nog een doelpunt en moest men tevreden zijn met slechts een punt.

Komende zaterdag wacht Drechtstreek de lastige uitwedstrijd in en tegen Heerjansdam. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.