Lijst Lammers protesteert fel tegen 19 miljoen euro extra verslindend Transitieplan Drechtsteden

19 april 2013
Lijst Lammers protesteert fel tegen 19 miljoen euro extra verslindend Transitieplan Drechtsteden

PAPENDRECHT - Ruud Lammer stelt: "De kosten van het IP&A 1B-project (de uitrol van de uniforme werkplek) zijn sinds de start fors toegenomen. De investeringen zijn van de oorspronkelijk geraamde 15,9 miljoen euro gestegen naar 25,7 miljoen euro bij de uiteindelijke oplevering. Dit is veroorzaakt door de hogere aantallen werkplekken, accounts en applicaties die gemigreerd moesten worden".

Het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden wil daar nu bovenop nog eens 19 miljoen euro extra aan ICT gaan uitgeven. Voor de gemeente Papendrecht zou dat neerkomen op een bedrag van 1,5 miljoen euro extra. De fractie Lijst Lammers protesteert hier fel tegen en heeft vandaag vragen aan het college gesteld. “Er zijn wel andere noden in de samenleving waar we als gemeente wat extra geld aan zouden kunnen uitgeven”, aldus Lammers.
 
Ontbrekende verantwoordingsinformatie
In mei 2011 verzocht de Raad het college van B&W met een motie om meer periodieke en specifieke verantwoordingsinformatie, ook in de reguliere verantwoordingsdocumenten. Het college heeft zich hieraan de afgelopen twee jaar niet gehouden. Ook bij het geld verslindende Transitieplan van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden heeft het college van Papendrecht geen enkele moeite genomen richting en sturing aan het debat in de eigen Raad te geven.
 
“Zoveel minachting van het college voor de Raad is met goed fatsoen niet langer te tolereren”, aldus Lammers.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.