Richard Korteland verkozen tot lijsttrekker VVD

13 september 2013 door Hennie van der Zouw
Richard Korteland verkozen tot lijsttrekker VVD

PAPENDRECHT - De ledenvergadering van de VVD in Papendrecht heeft op 10 september 2013 Richard Korteland gekozen tot lijsttrekker. Korteland is nu wethouder van o.a. Financiën, Centrum en Economie in het college. Hij wordt het gezicht van de campagne voor de komende gemeente-raadsverkiezingen, samen met het stabiele en betrouwbare team van de andere kandidaten van de VVD Papendrecht.

Tijdens zijn toespraak bedankte hij de leden voor het vertrouwen: “We kunnen vaststellen dat de VVD de afgelopen periode de spil in het college van Papendrecht was. We hebben moeilijke bezuinigingen van maarliefst 5 miljoen euro per jaar – structureel – gerealiseerd. En dan niet lukraak een beetje kaasschaven, maar stevig doordacht en met een langetermijnperspectief".

"We hebben namelijk voor het eerst in de historie van Papendrecht met elkaar bepaald waar we echt goed in willen zijn en waar we op in gaan zetten: onderwijs, economie en duurzaamheid. Daar wil de VVD ook na de verkiezingen graag weer aan meewerken.” Dat het volledige coalitieakkoord is uitgevoerd noemt Korteland een “prestatie van formaat”.

Trots is Korteland ook op de stevige positie van Papendrecht: “We hebben een schitterend winkelcentrum met een regionale functie, dat met een mooi marktplein verder moet worden uitgebouwd”. “Papendrecht speelt weer een rol van betekenis in de Drechtstedenregio.”

Goed samenwerken, met behoud van de eigen identiteit, daar zet de VVD ook na 2014 weer op in. Het VVD-motto was niet voor niets ‘Comfortabel wonen, werken en leven in Papendrecht.’ Korteland benadrukte de rol van de VVD: “De afgelopen periode is een bijzonder liberaal programma gerealiseerd: met minder overheid en meer particulier initiatief. In Papendrecht trekt de overheid zich terug waar dat kan en geeft ruimte aan het bedrijfsleven, nieuwe initiatieven, nieuwe vrijwilligers en nieuwe vormen van financiering.”

Over de plannen van de VVD voor de komende jaren was Korteland duidelijk: “Géén lastenverzwaring voor onze inwoners. Beter presteren met dezelfde middelen. Dat vraagt om een andere manier van denken: over de rol die wij hebben als overheid. In mijn optiek zijn de beste veranderingen die, waar je vertrouwen geeft aan anderen. De verantwoordelijkheid daar legt waar die hoort: bij onze ondernemers en onze inwoners. Als overheid zorg je dat de randvoorwaarden op orde zijn, dáármee zorg je voor toegevoegde waarde: simpele procedures en échte administratieve lastenverlichting.”

Op de foto: Dhr. Korteland (l) wordt door de voorzitter, dhr. Sonneveld (r) gefeliciteerd met zijn verkiezing tot lijsttrekker.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.