Metamorfose binnentuin De Waalburcht dankzij Vrienden van Stolpehove

13 september 2013 door Hennie van der Zouw
Metamorfose binnentuin De Waalburcht dankzij Vrienden van Stolpehove

PAPENDRECHT - Een nieuw terras, kunstgras en een bordes vol prachtige planten; dat is de binnentuin van woonzorgcentrum De Waalburcht in Papendrecht. De binnentuin onderging onlangs een metamorfose en werd afgelopen woensdag samen met de bewoners officieel heropend. De Stichting Vrienden van Stolpehove maakte deze metamorfose mogelijk met hulp van Visser Groen uit Zwijndrecht en Vego uit Papendrecht.

Veilig buiten zijn
Bij de metamorfose van de tuin is niet alleen aandacht besteed aan de uitstraling, maar ook aan de veiligheid. De bewoners moeten zich veilig kunnen bewegen. Het kunstgras biedt bijvoorbeeld een ruwe, niet gladde ondergrond.

Visser Groen en Vego werkten samen aan de tuin en schonken alle materialen die nodig waren. ‘Deze sponsors hebben prima werk geleverd’, zegt Rinus den Engelsman, bestuurslid bij Stichting Vrienden van Stolpehove. ‘Een paar dagen hard werken heeft een prachtige tuin met een bordes vol kleurige planten en bloemen als resultaat. Samen geven we de bewoners weer een tuin waar ze heerlijk kunnen zitten. Echt een aanwinst voor De Waalburcht, waar we allemaal heel blij mee zijn.’

Stichting Vrienden van Stolpehove
Stichting Vrienden van Stolpehove vindt haar oorsprong in de voormalige zorgorganisatie Stolpehove. Sinds de fusie met Rivas zet de Stichting Vrienden van Stolpehove zich in voor aanvullende activiteiten op het gebied van wonen en welzijn voor bewoners van de Rivas-locaties in Papendrecht. Dit doet ze door middel van donaties van particulieren en/of bedrijven. Voor meer informatie en het aanmelden als Vriend bij Vrienden van Stolpehove: telefoonnummer: (078) 64 43 251 of e-mail: regiosecretariaat.dsz@rivas.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.