Schaakvereniging start twee schaakcursussen

13 september 2013 door Hennie van der Zouw
Schaakvereniging start twee schaakcursussen

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM -  Het schaakseizoen bij de schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam is weer van start gegaan. De jeugd wist meteen het Denksportcentrum al weer te vinden om de schaaklessen te volgen en een competitie partijtje te spelen.

De senioren zijn getart met het bekertoernooi. Bekerhouder Kees Brinkman lootte wit tegen Meinte Smink. Vanaf het begin van de partij werd de zwarte stelling onder druk en Kees besliste de partij met een koningsaanval.  Onze nieuwkomer Arie Prins begint ook steeds beter te spelen en won van Gerrit de Jong.

De uitslagen van de 1e bekerronde:

Floor Prins                    - Kees van Meerkerk 0 - 1
Hans van den Beukel - Ad Stabij                   1 - 0  
Louis Kemper              - Bert Terlouw             0 - 1
Wim de Koning            - Jack de Ruijter        1 - 0
Arie Prins                      - Gerrit de Jong          1 - 0
Kees Brinkman           - Meinte Smink           1 – 0

Uitslagen interne competitie:

Rob Honing                 - Ron Melger               0 - 1
Koert Timmerman     - Dinno van Breugel  1 – 0

Al jaren wordt door de schaakvereniging met veel succes schaaklessen voor de jeugd aangeboden. Nu heeft de schaakvereniging het plan opgevat om ook schaaklessen te gaan geven aan volwassenen. Er zullen twee lesprogramma’s worden gestart.

Het eerste programma is bedoeld voor mensen die willen leren schaken. Naast de spelregels komen ook tactiek en de eerste strategie van het schaakspel aan de orde. De lessen voor beginnende schakers zullen plaatsvinden op vijf donderdagmiddagen in de maanden oktober, november en december.

Ten tweede willen we in diezelfde periode, maar dan op vijf vrijdagavonden, les gaan geven aan huisschakers en beginnende clubspelers. In deze serie lessen zal vooral aandacht worden besteed aan de strategie van het schaakspel.

De lessen zullen worden gehouden in het Denksportcentrum van Papendrecht. Elke les duurt ongeveer 2 uur. De schaakvereniging stelt het materiaal beschikbaar. Aan niet-leden wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van € 25,= per cursus van 5 lessen van elk 2 uur.

Belangstellenden kunnen een mail sturen naar paschaakt@hotmail.com onder vermelding van het schaakniveau (beginner of huisschaker) en de voorkeur voor donderdagmiddag of vrijdagavond. Zodra er voldoende aanmeldingen binnen zijn, ontvangt u bericht wanneer de cursus exact zal starten.

Graag tot ziens in ons mooie Denksportcentrum!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.