Fractie Lijst Lammers schort deelname Drechtraad op

13 september 2013 door Hennie van der Zouw
Fractie Lijst Lammers schort deelname Drechtraad op

PAPENDRECHT - De fractie Lijst Lammers in Papendrecht staat zeer kritisch ten opzichte van de plannen die binnenkort in de Drechtraad in besluitvormende zin worden besproken.

"De nadelen van een Drechtstad wegen ruimschoots op tegen de voordelen; dat is voldoende reden om die stap niet met elkaar te willen zetten". Aldus de fractie Lammers. 

De Fractie merkt verder op: "Samenwerking blijft natuurlijk een goede zaak, maar daar waar 'samenwerking' tot een eufemisme is verworden en een keuze impliceert voor opschaling staat de fractie Lijst Lammers daar als lokale partij zeer kritisch tegenover. Voor de burger zal het namelijk in de praktijk van alledag geen verbetering impliceren".

Update: "De fractie Lijst Lammers heeft de voorzitter van de Drechtraad, de heer Brok, laten weten voorlopig niet aanwezig te willen en te zullen zijn bij de vergaderingen van het algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden in haar huidige vormgeving, de Drechtraad".

Naar de mening van de fractie Lijst Lammers kan de huidige Drechtraad niet voortbestaan, nu deze niet in lijn is met onze geldende wet- en regelgeving en daaraan ten grondslag liggende en structuurbepalende rechtsstatelijke beginselen. De fractie Lijst Lammers zal dus niet meer aanwezig zijn, in afwachting van een ter zake wel passende bestuursvorm".

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.