Lions vredesposter wedstrijd

13 november 2006
Lions vredesposter wedstrijd

PAPENDRECHT - Naomi van Drimmelen en Sandrine van der Perk, leerlingen uit groep 8 van de Koningin Beatrix School, hebben de eerste stap genomen om een internationaal erkende kunstenaar te kunnen worden door de posterwedstrijd te winnen die georganiseerd is door de Lionsclub Alblasserwaard Souburgh. Als lokale prijs kregen zij vrijdagmiddag 10 november van de Lionsclub ieder een CD-bon uitgereikt en alle andere deelnemers kregen een koker met kleurenpotloden.

De posters van Van Drimmelen en Van der Perk zijn twee van de 350.000 deelnemers wereldwijd in de 19de jaarlijkse Lionsclub Internationale Vredesposter wedstrijd. Lionsclub Internationaal ondersteund en sponsort de wedstrijd om te benadrukken hoe belangrijk vrede is voor jonge mensen wereldwijd.

“Als iedereen lief en aardig tegen elkaar doet, komt de vrede vanzelf” en “De zon schijnt overal op de wereld, zo zou er ook overal vrede moeten zijn”, dit zijn de uitspraken van de elfjarige winnaars uit Papendrecht. De posters zijn geselecteerd uit 32 deelnemers van de Koningin Beatrix school door een jury samengesteld uit Jan Pieter Bal (President Lionsclub Alblasserwaard Souburgh), Janneke den Besten (Directrice Koningin Beatrix School) en Marry Teeuwen (Kunstenares). Deze jurering vond plaats 6 november j.l. waarbij originaliteit, creativiteit en de algemene indruk doorslaggevend waren.

Jan Pieter Bal, President Lionsclub Alblasserwaard Souburgh, was onder de indruk van de expressie en creativiteit uitgevoerd door de leerlingen uit groep 8 van de Koningin Beatrix school. “Het is duidelijk dat deze jonge mensen sterke ideeën hebben over wat vrede voor hen betekend en ik ben trots dat wij de mogelijkheid hebben gecreëerd om hen gezamenlijk over dit thema na te laten denken”. “Ook was het enthousiasme op de Koningin Beatrix school indrukwekkend en aanstekelijk”.

De posters van de winnaars Naomi van Drimmelen en Sandrine van der Perk zullen meedoen aan de regionale selectie, indien hier doorheen aan de landelijke selectie en vervolgens de internationale selectie waaruit de grote prijswinnaar gekozen wordt. De grote prijswinnaar wint Euro 2.000,- en een reis met 2 begeleiders naar New York voor de prijsuitreiking tijdens de Lionsdag met de Verenigde Naties. Hiernaast zijn er 23 internationale prijzen van Euro 400,-.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.