Wethouder Joke Reuwer-Verheij lanceert in Papendrecht prijsvraag ‘Lever in en win’

12 september 2013 door Hennie van der Zouw
Wethouder Joke Reuwer-Verheij lanceert in Papendrecht prijsvraag ‘Lever in en win’

PAPENDRECHT - Inleveren oud elektrisch apparaat geeft kans op meer dan 100 spectaculaire prijzen. Vanaf 7 september kan een oud afgedankt elektrisch apparaat zomaar een nieuwe tablet, televisie, wasmachine of espressomachine  opleveren.

Wethouder Joke Reuwer-Verheij van de gemeente Papendrecht overhandigde als start van de campagne woensdag 11 september op de gemeentewerf de heer Teus Verdoren een prijs en een eerste actiecoupon. Verdoren kwam met zijn zwager Peter Schillemans diverse oude spullen inleveren, waaronder een kapotte diaprojector, en won daarmee een Wet & Dry Kruimelzuiger van Bosch.

Met de campagne ‘Gooi niet weg, lever in! wijst de gemeente Papendrecht alle inwoners op het belang van het recyclen van elektrische apparaten zoals spaarlampen, MP3-spelers, smartphones, laptops en stofzuigers. Wethouder Reuwer-Verheij: “Bijna 90% van het materiaal kan weer worden gebruikt om nieuwe producten te maken. Dat is natuurlijk heel goed voor het milieu. En dat is natuurlijk ook belangrijk voor onze eigen gemeente. Dus: niet weggooien, maar inleveren!”

Iedereen die t/m 26 oktober een oud apparaat bij de gemeentewerf of deelnemende (kringloop)winkels inlevert, krijgt een actiecoupon die kans geeft op spectaculaire  prijzen. De deelnemende winkeliers zijn herkenbaar aan de actieposters in de etalage. Daar kun je een oud elektrisch apparaat inleveren als je hetzelfde apparaat nieuw koopt. Bij de kringloopwinkel kun je oude apparaten inleveren als ze nog hergebruikt kunnen worden. Op de site www.gooinietweg.nl neem je door het invullen van deze actiecode deel aan de actie en maak je kans op het winnen van spectaculaire prijzen.

Op deze website is allerlei informatie te vinden over het recyclen van elektrische apparaten, waaronder een filmpje waarin Sanny Verhoeven, presentatrice van SBS en RTL, laat zien waar en waarom je oude apparaten niet weg moet gooien, maar juist moet inleveren. Like de campagne ook op Facebook, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws rondom de campagne. En ook op Facebook zijn de komende weken mooie prijzen te winnen!

De actie maakt deel uit van de campagne Gooi niet weg, lever in! die door afval- en energiebedrijf HVC samen met 37 deelnemende gemeenten in Noord- en Zuid Holland wordt georganiseerd zo ook zo ook in de gemeente Papendrecht. De campagne wordt mogelijk gemaakt door Wecycle en Bosch.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.