Feestelijke start BBL-traject WelSlagen Drechtsteden

10 september 2013 door Hennie van der Zouw
Feestelijke start BBL-traject WelSlagen Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - Elf deelnemers aan het project WelSlagen Drechtsteden hebben afgelopen week tijdens een feestelijke bijeenkomst de start gevierd van hun leertraject bij een zorginstelling in de Drechtsteden. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Bert van de Burgt, portefeuillehouder Sociale Zaken in de Drechtsteden.

Het WelSlagen-project is erop gericht werkzoekenden die nog geen diploma hebben, maar wel gemotiveerd zijn om te werken en te leren, toe te leiden naar een MBO-opleiding in Zorg en Welzijn. In het project werken ondernemers, onderwijs en overheid in de regio Drechtsteden nauw samen om meer werkzoekende jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te laten instromen in de zorgsector. ,,Goed dat deze partijen dit mogelijk maken”, hield wethouder Bert van de Burgt het gezelschap tijdens de bijeenkomst voor. ,,Het mooiste zou zijn als de instellingen het zelf met de opleidingen regelen en dat gebeurt ook al. Maar soms is de overheid nodig om even een duwtje te geven, een kans te creëren. Dat doen we bij WelSlagen.”

Bij WelSlagen draait het volgens de wethouder om het benutten van talent. ,,Dat begint met WelSlagen maar gaat door in je hele verdere loopbaan. Dit vak leer je in de praktijk. Soms gaat theorie vooraf aan de praktijk maar de praktijk maakt je tot een vakvrouw. Die is trots op haar vak en op de instelling waarvoor ze werkt. Dat wens ik jullie toe!”, zo besloot de wethouder.

Opleiding én vaste baan
In maart startte de groep met het voortraject van 20 weken waarin ze één dag in de week naar school gingen en drie dagen op basis van een Re-integratie Werkovereenkomst (RWO) werkten bij een zorginstelling in de regio. Met een 3-jarige opleiding tot verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) én een vaste baan in het vooruitzicht, zetten de deelnemers hun schouders eronder om dit traject met succes te doorlopen. Inmiddels hebben elf van de dertien deelnemers de eerste fase van het traject met succes doorlopen en kunnen ze beginnen aan het driejarige BBL-traject verzorgdende niveau 3 bij verschillende instellingen waaronder Aafje Zorgthuis, de Wielborgh, het Parkhuis en het Spectrum.

‘Zo blij met deze kans sociale dienst’
Aliye Zakir is één van de deelneemsters die deze kans om te werken in de zorg, iets wat ze altijd al graag wilde, met beide handen aangreep. Tot voor kort had ze een bijstandsuitkering, nu verdient ze haar eigen geld. ,,Ik had een week de tijd om van alles te regelen; kinderopvang, papieren in orde maken en zo. Ik ben zo blij dat ik deze kans heb gekregen van de Sociale Dienst!” Aliya werkt in het Spectrum in Dordrecht en is één van de kandidaten die Baanbrekend Drechtsteden, het samenwerkingsverband tussen de Sociale Dienst Drechtsteden en Randstad Groep Nederland, voor het traject selecteerde.

Foto-bijschrift: De elf verzorgenden in spe met in hun midden wethouder Bert van de Burgt en hun trainers (foto Rob van der Pas).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.