SchuldHulpMaatjes actief in de Drechtsteden

10 september 2013 door Paul Schrandt
SchuldHulpMaatjes actief in de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN - Zeven nieuwe schuldhulpmaatjes kregen door ds. Wim Aanen hun certificaat uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Papendrecht. Deze maatjes hebben een training met goed gevolg doorlopen en kunnen nu aan de slag als vrijwilliger. Ze worden ingezet onder leiding van de nieuwe coördinator, Lisanne  Vader. Zij presenteerde zich als een actieve jonge vrouw met een warm hart. Afkomstig uit het Leger des Heils past deze functie prima bij haar.  Ze wil actief op zoek naar de mensen die in de schulden zitten en  wel een maatje kunnen gebruiken om toe te werken naar een schuldenvrij leven.

SchuldHulpMaatjes waren sinds 2011 al actief in Dordrecht en Zwijndrecht, maar de activiteiten zijn nu uitgebreid naar het hele Drechtstedengebied in één Stichting.
Per woonplaats is er een contactpersoon met een platform of werkgroep ter ondersteuning.  De Stichting is opgericht vanuit de gezamenlijke kerken. Iedereen is echter welkom als maatje en iedereen kan om hulp vragen, aldus ds. Wim Aanen die indertijd in Dordrecht dit werk is begonnen.
 
Lisanne gaat thuis op bezoek bij mensen die om hulp vragen en koppelt dan die persoon aan een van de twintig maatjes die nu beschikbaar zijn. SchuldHulpMaatjes zijn geen professionele schuldhulpverleners of begeleiders, maar werken aanvullend als vrijwilliger aan de professionele hulpverlening.
 
Na afloop was er nog een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en een goede maaltijd.
 
 

De nieuwe coördinator, Lisanne  Vader

Voorzitter mr. Joke Nouwt

Foto's: Paul Schrandt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.