Voetballers Drechtstreek starten met overwinning

09 september 2013 door Hennie van der Zouw
Voetballers Drechtstreek starten met overwinning

PAPENDRECHT - In de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie is Drechtstreek er in Sportpark Oostpolder in geslaagd om drie punten binnen te halen. Eenvoudig was die overwinning zeker niet want het tegen het gepromoveerde Zuidland moest het vol aan de bak.

Al in de 13e minuut kwam Drechtstreek op voorsprong door attent reageren van Chris Koremans op een slecht weggewerkte bal in de Zuidland defensie. Drie minuten later stelde een persoonlijke fout van een Zuidland verdediger dezelfde Koremans in staat om de bal over te tikken naar Jeffrey Beek die voor open doel niet kon missen: 2-0. In deze fase van de wedstrijd had Drechtstreek het betere van het spel en leken de tegenstanders te moeten bijkomen van de twee vroege tegengoals. Toen Zuidland zich weer herpakte was het Jeffrey Duijnstee die profiteerde van niet al te sterk optreden van de Drechtstreek verdediging en de 2-1 in schoot. Enkele kansen van Drechtstreek - zo schoot Erwin van der Heiden van afstand rakelings over – konden de ruststand niet meer veranderen.

Vanaf de start van de tweede helft liet Zuidland duidelijk zien dat het een lastige tegenstander kan zijn. Met name de snelle voorhoede zal deze competitie zeker nog heel wat doelpunten gaan scoren. Met razendsnelle combinaties maakten zij het Drechtstreek heel lastig en een half uur lang had Zuidland duidelijk het betere van het  spel. In die fase speelde het spel zich vooral af op de helft van de thuisploeg. De gelijkmaker – weer door Jeffrey Duijnstee – kwam dan ook niet als een verrassing.

Velen hielden zelfs al rekening met nog meer Zuidland doelpunten maar Drechtstreek wist in de 82ste minuut het tij te keren. Na een razendsnelle counter wist de meegekomen linksachter Patrick Kunst de bal precies op het hoofd van Chris Koremans te plaatsen en die kon hierdoor zijn tweede doelpunt van de middag scoren. Een enerverend slot met afgekeurde doelpunten aan twee kanten en veel drang naar voren kon aan stand niets meer veranderen en de eerste punten voor de mannen van Leo Dekker en John den Dunnen waren binnen.

Komende zaterdag wacht Drechtstreek de uitwedstrijd tegen Zaamslag in Zeeuws Vlaanderen en de week er na volgt de uitwedstrijd tegen Heerjansdam.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.