Dick de Wit:"Kan of wil B&W Papendrecht echt niet communiceren?"

09 september 2013
Dick de Wit:"Kan of wil B&W Papendrecht echt niet communiceren?"

PAPENDRECHT -  Op 4 september was Dick de Wit aanwezig bij de openbare vergadering van de commissie Ruimte van de Gemeente Papendrecht. Eén van de agendapunten was "Rivierendriesprong".

Dick de Wit stuurt Papendrecht.net de volgende ingezonden brief:
 
"Een groot aantal omwonenden van de Rivierendriesprong was in de raadszaal aanwezig, waaronder een tweetal inspreeksters van de zijde van de bewoners en één inspreker als vertegenwoordiger van de Rivierendriesprong.
Mevrouw Vink hield, als bewoonster, een gloedvol betoog, waarbij zij en passant aantipte haar correspondentie met de gemeente Papendrecht. Zij kon de voortgang van de behandeling van haar correspondentie met de gemeente op internet volgen en zag tot haar verbazing dat "de zaak was afgehandeld", doch zelf had ze helemaal geen bericht van de gemeente ontvangen. Wethouder Joke Reuver (D66) hield echter bij hoog en bij laag vol dat de correspondentie wèl was afgehandeld -mevrouw Vink hoorde het hoofdschuddend aan- maar de wethouder kon niet met bewijzen komen.
Een eindeloze discussie volgde over dit agendapunt, waarbij ratio en gevoelens over tafel gingen en waarbij Kees Koppenol (CDA èn knuffel wethouder, ja hij weer) zelfs meldde de landsadvocaat ingeschakeld te hebben en vond dat afspraken "geborgd" (of bedoelde hij: opgeborgen?) moesten worden. Als altijd was hij weer zeer breedsprakig en als altijd gaf hij geen (of gedeeltelijk) antwoord op gestelde vragen.
 
Gênant vond ik dat de vertegenwoordiger van de Rivierendriesprong -hij waagde zich toch maar in het hol van de leeuw- onvoldoende tijd kreeg zich te verweren tegen uitspraken van de twee inspreeksters en tegen aantijgingen van diverse commissieleden. Regelmatig viel in de discussie het woord "communiceren" doch in alle gemoede vraag ik mij af of betrokkenen de betekenis van dat woord wel kennen.
 
Een vierde inspreker (over het agendapunt bomenverordening/groene kaart) laakte het optreden van de gemeente bij de kap van 37 bomen en het aantasten van de biotoop nabij de Beukmolen. Ook hij vond dat B&W onvoldoende communiceert met haar bewoners en uit de daaruit voortvloeiende discussie vond ik dat hij groot gelijk had. Kees Koppenol vond -natuurlijk- dat afspraken geborgd moesten worden.....
 
De vergadering sleepte zich voort tot na het middernachtelijk uur. Op dat tijdstip lagen de bewoners van de Noordhoek en omgeving en een aantal commissieleden allang op één oor, zo niet Richard Korteland, wethouder namens de VVD, die op dat tijdstip voor een zestal commissieleden en een vijftal geïnteresseerde burgers een presentatie verzorgde over het nieuwe Fokker hoofdkantoor (gelukkig komt de JSF er) en het Slobbengors. Te merken viel dat er een behoorlijke hap uit het Slobbengors genomen wordt voor dat nieuwe hoofdkantoor, dat 30 bij 30 meter gaat worden, vergezeld van een bovengrondse parkeergelegenheid. Eerder deelde de wethouder mede dat het hoofdkantoor zo'n 6.000 m2 groot wordt, hetgeen de heer Hoogeveen (PAB) deed vragen: "hoe kan dat nou bij een afmeting van 30 bij 30?" De heer Korteland deelde mede dat het laatste de grondafmetingen zijn, maar dat het gebouw ook nog 6 verdiepingen (of zijn het er 9 dW?) zal krijgen. Ach, de vergissing van de heer Hoogeveen zal te wijten zijn geweest aan het uitzonderlijk late uur (en hij was er!) en niet aan de communicatie.
 
Op dat laatste terugkomend: ook ik heb in het verleden ondervonden (bij de discussie over de nieuwe kinderboerderij) dat communicatie nou niet bepaald het sterkste punt van B&W van Papendrecht is. Ook tijdens deze vergadering bleek dat weer eens te meer.

Daarom geef ik B&W de definitie van "communiceren" volgens de Dikke Van Dale mee: o.a. 1. kennis geven van 2. met elkaar in verbinding staan 3. persoonlijk contact hebben, spreken met. Wellicht kan het College met deze definities haar communicatieve "kwaliteiten" verbeteren..."
 
Dick de Wit

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.