Rivas Zorggroep vaccineert 9- en 12-jarigen in regio Zuid-Holland Zuid

06 september 2013 door Hennie van der Zouw
Rivas Zorggroep vaccineert 9- en 12-jarigen in regio Zuid-Holland Zuid

PAPENDRECHT / ZWIJNDRECHT -  Rivas Zorggroep verzorgt vanaf maandag 9 september weer de vaccinaties tegen DTP, BMR en HPV in de regio Zuid-Holland Zuid. Dit gebeurt in Papendrecht en Zwijndrecht. De eerste inentingen zijn in maart en april al gegeven.

Kinderen geboren in 2004 krijgen een vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus, polio) en BMR (bof, mazelen en rode hond). Meisjes geboren in 2000 krijgen een oproep voor de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Dit is de laatste uit de serie van drie vaccinaties. De eerste twee zijn in maart en april al gegeven. Al deze vaccinaties worden gedaan volgens het Rijksvaccinatieprogramma van de overheid. Ouders en verzorgers ontvangen een oproep van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) met de betreffende datum, tijdstip en locatie.

DTP- en BMR-vaccinatie
Een vaccinatie tegen DTP en BMR vermindert de kans op een aantal besmettelijke ziekten die vervelende complicaties kunnen geven. In principe mogen alle kinderen gevaccineerd worden, behalve als een kind op dat moment koorts of te weinig weerstand heeft.

HPV-vaccinatie
Baarmoederhalskanker is een ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door een infectie met het humaan papillomavirus, kortweg HPV. Door de vaccinatie is een meisje voor een groot deel beschermd tegen baarmoederhalskanker. Dit vaccin beschermt niet volledig, omdat baarmoederhalskanker ook door andere varianten van het HPV-virus veroorzaakt kan worden. Om baarmoederhalskanker in een vroeg stadium op te sporen is daarom ook het advies om op latere leeftijd een uitstrijkje te laten maken bij de huisarts.

Meer informatie
Voor meer informatie en voor vragen over de vaccinatie kan een e-mail gestuurd worden naar vaccinaties@rivas.nl of neem contact op via Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief). Het volledige vaccinatieschema is te vinden op www.rivas.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.