Duitse Elke Gebhardt winnaar van Hollands Ladies Tour in Papendrecht

06 september 2013
Duitse Elke Gebhardt winnaar van Hollands Ladies Tour in Papendrecht

PAPENDRECHT -  Op vrijdag 6 september werd voor de tweede keer de Boels Rental Ladies Tour in Papendrecht en omgeving verreden. De eerste keer vond plaats in 2011 (zie link onder). Met succes heeft het Wielercomité Papendrecht zich ingezet om de etappe nogmaals naar Papendrecht te halen. Om half 12 vond ploegenpresentatie  plaats op de Markt. Aansluitend loste Burgemeester Kees de Bruin het startschot voor de vierde etappe.

De Duitse Elke Gebhardt van Argos Shimano won de 4e etappe Papendrecht - Papendrech. Ze reed samen met Vera Koedooder van het Sengers Ladies Cycling Team ruim 105 kilometer vooruit.

Het verschil met het peloton bleef lange tijd schommelen rondom de minuut. Tegen het einde van de wedstrijd leek het peloton onder aanvoering van Specialized Lululemon het gat te gaan dichtrijden. Een hapering in de achtervolging zorgde ervoor dat de vluchters weer genoeg voorsprong konden nemen voor de laatste kilometers. Daarin probeerden de twee vooraan elkaar los te rijden wat niet lukte.

In de finishstraat bleek de Duitse verreweg de sterkste in de spurt. Koedooder werd tweede en de Zweedse Moberg won de sprint van het peloton.
 

Foto's: Pieter van den Berg  en Ron Tiben.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.