Legpuzzelfanaat Nico Baas maakt puzzel van 13.224 stukjes

30 augustus 2013
Legpuzzelfanaat Nico Baas maakt puzzel van 13.224 stukjes

PAPENDRECHT -  Legpuzzels maken is sinds 1999 de grote hobby van Papendrechter Nico Baas.

En niet gewoon een puzzel maken… nou nee. "Ik houd er toch een bepaalde strategie op na", vertelt Nico. “Allereerst al de aankoop van een puzzel. Ik koop meestal een zo groot mogelijke puzzel.

In mijn hobbykamer heb ik een tafel staan met een grote plaat waar ik de puzzels op kan maken. Ik begin eerst met het uitzoeken van alle stukjes door ze in schalen te sorteren op kleur, bovenkant, onderkant, zijkant en middenstukjes. Alleen het sorteren is al weken werk. De stukjes die nog ondefinieerbaar zijn, houd ik ook apart in een schaal. Op deze manier hoef ik niet steeds door alle stukjes heen.
 
Als alle stukjes zijn uitgezocht, kan het puzzelen beginnen! Ik begin vaak bij een groot voorwerp of een deel van de puzzel met een bepaald detail erin en maak vandaar uit de puzzel af".

 


 
In de hal van de flat van Nico hangen een paar van zijn kunstwerken, een puzzel van 9000 stukjes en zijn laatste project van 13.224 stukjes pronken aan de muur. Nico legt uit:"Het ophangen is een hele klus, want de puzzels mogen niet direct op de muur geplakt worden, er moet dus een raamwerk gemaakt worden waar de puzzels opgeplakt kunnen worden voor ik ze kan ophangen.”
 
Nico is al weer bezig met de volgende reuzepuzzel, en hoopt deze in augustus 2014 klaar te hebben.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.