Nieuw aanbod maatschappelijk werk van Rivas Zorggroep

22 augustus 2013 door Ad van Herk

ALBLASSERWAARD - Sommige mensen krijgen te maken met problemen en willen daar graag aan werken om dit te verbeteren. Daar kan het maatschappelijk werk van Rivas Zorggroep bij helpen en ondersteunen. Vanaf september beginnen weer met diverse trainingen, cursussen en lotgenotengroepen. Voor verschillende doelgroepen zijn diverse bijeenkomsten.

Steun en herkenning
‘Iedereen kan tegen bepaalde moeilijkheden aanlopen waardoor je je even geen raad meer weet’, zegt Marita Emo, coördinator groepsmaatschappelijk werk bij Rivas. ‘Door deel te nemen aan een groep ontmoet je andere mensen met dezelfde moeilijkheden. Je kunt mét en van elkaar leren en je eigen mogelijkheden ontdekken en benutten. Ik zie dat veel deelnemers ook steun en herkenning vinden.’
 
Veranderen en verbeteren
De groepen en cursussen worden geleid door maatschappelijk werkers van Rivas. Naast het uitwisselen van ervaringen, is ook veel aandacht voor het veranderen en verbeteren van de situatie. ‘Dat is een belangrijk aandachtspunt tijdens deze bijeenkomsten’, benadrukt Marita. De maatschappelijk werkers hanteren een aantal methodes en geven de deelnemers richtlijnen om verder te komen.
 
Trainingen
Na de zomer beginnen op verschillende locaties in de hele regio diverse trainingen: 
Assertiviteitstrainingen (vanaf 18 jaar)
- Vrouwenpositief
- Rouw in beweging
- Opvoeden en zo
- Beter omgaan met pubers
- Sociale vaardigheden voor kinderen (groep 5 t/m 8) en jongeren (tot 17 jaar)
- Kinderen in echtscheiding
- Er wordt altijd gezocht naar een locatie dichtbij de woonplaats van de deelnemer.
 
Informatie
Voor meer informatie en aanmelden kan iedere werkdag van 8.00 tot 17.00 uur contact worden opgenomen met een maatschappelijk werker via de Centrale Toegang via (0183) 64 35 71 of mail naar centrale.toegang@rivas.nl. Meer informatie over de cursussen en het complete aanbod van het maatschappelijk werk van Rivas is te vinden op www.rivas.nl.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.