Inrichting Ecozone in volle gang

05 augustus 2013 door Hennie van der Zouw
Inrichting Ecozone in volle gang

Papendrecht - Aan de Papendrechtse kant van polder Nieuwland zijn de werkzaamheden voor de inrichting van de ecozone in volle gang. De ‘plas-draszone’ zal de ecologische schakel gaan vormen tussen het open water van de Noord en het Groene Hart (via het park Noordhoekse Wiel).
 
Zij speelt ook een rol in de waterhuishouding van het bedrijventerrein Nieuwland. De zone dient als waterberging bij overvloedige regenval op het bedrijventerrein. Een pompsysteem houdt de doorstroming op peil. Bij droogte kan water uit de rivier in het gebied worden gepompt.

Op de locatie van de ecozone is een nieuw natuurlijk gebied aan het ontstaan met water en riet. Vanaf de Noordhoek komt er ook een fiets en wandelpad langs de ecozone.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.