Zestienjarige Lily Gommers doet mee aan de Deaflympics in de Bulgaarse hoofdstad Sofia

01 augustus 2013 door Hennie van der Zouw
Zestienjarige Lily Gommers doet mee aan de Deaflympics in de Bulgaarse hoofdstad Sofia

PAPENDRECHT - Lily Gommers uit Papendrecht kwam donderdag 27 juli tijdens de Deaflympics uit op de 50 meter rugslag. De jonge zestienjarige zwemster komt in totaal op zes zwemonderdelen uit tijdens de Deaflympics.

De Zomer Deaflympics worden dit jaar voor de 22e keer georganiseerd. Dit jaar is de Bulgaarse hoofdstad Sofia de gaststad.

De K.N.D.S.B., de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond, heeft aan de hand van een kwalificatieprocedure bepaald welke dove sporters Nederland mogen vertegenwoordigen bij deze internationale sportieve krachtmeting. 

Samen met haar ploegleider Ilona Koller was Lily deze donderdagochtend al vroeg aanwezig in het Spartak Swimming Complex in Sofia. Hier vinden alle zwemwedstrijden van de Deaflympics plaats. Na het inzwemmen begon de wedstrijd om 9.30 uur.

Lily kwam uit in de vijfde serie, die uiteindelijk om 10.30 uur startte. Na het startsignaal ging Lily goed van start. ‘Haar slag was heel goed’, vertelt Ilona. ‘Maar het laatste stukje was eigenlijk net te ver voor haar. Daar zag je dat de vermoeidheid toesloeg.’

Onder luide aanmoedigingen van de vele meegereisde Oranjesupporters zette Lily een tijd van 35.04 seconden op de klok. Ze behaalde hiermee de 16e plaats. De uiteindelijke winnares van de serie zwom de 50 meter rugslag in 31.28.

Lily Gommers kwam afgelopen maandag 29 juli ook uit op twee andere zwemonderdelen: de 200m rugslag en de 50m vlinderslag. Door een verkeerd keerpunt werd ze op het eerste onderdeel helaas gediskwalificeerd. Op de 50m vlinderslag behaalde ze de 22e plaats.

De series van het zwemmen beginnen iedere ochtend om 9.30 uur. Ook nu waren Lily en haar trainster Ilona al vroeg in het zwembad.

Na het inzwemmen en het kijken naar een aantal andere zwemonderdelen, startte Lily op de 200 meter rugslag. Ze zwom hierbij een tijd van 2:52,04, iets boven haar PR. Helaas werd Lily gediskwalificeerd doordat ze een fout maakte op het laatste keerpunt.

Na even op adem te zijn gekomen startte Lily aan het tweede zwemonderdeel van deze maandag: de 50 meter vlinderslag. Op dit onderdeel streden 35 zwemsters om de medailles. De tijd van 35,04 leverde Lily een 22e plaats op.

Lily heeft nog drie zwemonderdelen te gaan. Woensdag staat de 200 meter vrije slag op het programma, gevolgd door de 50 meter vrije slag en de 100 meter rugslag op donderdag.

Verdere uitslagen volgen zodra deze bekend zijn.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.