Grote actie “Papendrecht helpt Oeganda”

30 juli 2013 door Hennie van der Zouw
Grote actie “Papendrecht helpt Oeganda”

PAPENDRECHT - Het kinderkoor Mwangaza uit Oeganda komt ook dit jaar weer voor een tournee naar Nederland. Van 5 september tot 21 oktober treed het koor op diverse plaatsen in ons land op en als klapstuk is er op 3 oktober in Papendrecht een brede actie met de titel: “Papendrecht helpt Oeganda”.

Burgemeester Kees de Bruin treedt tijdens deze actie op als ambassadeur. Alle Papendrechtse leerlingen zijn op 3 oktober van harte welkom in de P.K.C. hal. Niet alleen de basisscholen, maar ook de scholengemeenschappen de Willem en de Lage Waard hebben inmiddels toegezegd om mee te doen. 

De Uganda Child Care Foundation (U.C.C.F.) startte haar werk onder de grote groep Oegandese (wees) kinderen in 2004, en lijkt inmiddels al heel succesvol te zijn, want intussen worden er al ongeveer 630 kinderen financieel gesponsord vanuit Nederland. De stichting U.C.C.F. werkt alleen met vrijwilligers, zodat al opgehaalde en gesponsorde  geld daadwerkelijk ten goede komt aan het sponsorkind.

Opbrengst
Met deze tournee hoopt het kinderkoor Mwangaza genoeg geld in te zamelen, voor de uitbreiding met een slaapzaal van een onderwijsinstelling Kakuuto. Deze inzameling is in eerste instantie niet bedoeld als bestrijding van de armoede, maar voor verbetering van de opleidingsmogelijkheden in dit gebied. Zodat er mensen opgeleid kunnen worden die in een Oeganda waar ooit dictator Idi Amin zijn terreurbewind hield, en waar nog steeds angst heerst, met een goede opleiding veel goeds voor het land kunnen doen.

U.C.C.F.-bestuurslid Reina Schenkel zal voorafgaand aan het bezoek van het Kinderkoor Mwangaza aan Nederland naar Oeganda gaan, om de kinderen daar een week les geven over Nederland: “Er is in Nederland veel water, we hebben een Koningshuis, maar ook worden ze vast erop geattendeerd dat er hier, in Nederland dus tieners zijn die al roken. Dat is in hun beleving choquerend”. Aldus Reina Schenkel.

Sponsoracties
Op 3 oktober zal een Papendrecht-breed feest gegeven worden in de P.K.C.-hal, met burgemeester Kees de Bruin als ambassadeur. Zowel de leerlingen van de basisscholen als de middelbare scholen van Papendrecht worden 's middags hierbij uitgenodigd. Er zullen bussen worden ingezet om alle leerlingen veilig naar de door P.K.C. ter beschikking gestelde hal aan de Andoornlaan te brengen. 's Avonds is er vanaf 19.30 uur een groot concert voor alle belangstellenden. Toegang gratis.

Als tegenprestatie wordt aan de scholen gevraagd om sponsoracties te houden. De scholengemeenschappen de Willem en de Lage Waard zullen in ieder geval van de partij zijn. De overige scholen worden momenteel benaderd.

Er zullen ook acties worden gehouden op de Meent en in de kerken, ook in de omgeving van Papendrecht. Ook bedrijven zijn natuurlijk van harte welkom als sponsor.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.