Overlast door zware regenval

07 augustus 2002

Regio - Zware regenval heeft maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag voor de nodige overlast in de regio gezorgd.

In Dordrecht kwamen straten onder water te staan, waardoor met name het verkeer werd gehinderd. Ook rond Rotterdam ontstonden dinsdagochtend enkele kleine files door het overtollige water. Op sommige plaatsen is meer dan 50 liter hemelwater per vierkante meter gevallen, terwijl zware buien normaal gesproken tussen de 20 en 30 liter per vierkante meter achterlaten.

Het weerbureau Meteo Consult spreekt dan ook van een uitzonderlijke situatie. Zo zou in de afgelopen vijf dagen al meer regen zijn gevallen dan gemiddeld in de hele maand augustus.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.