Waterdruk verhoogd voor voldoende water tijdens extreme hitte

26 juli 2013
Waterdruk verhoogd voor voldoende water tijdens extreme hitte

DRECHTSTEDEN - Deze dagen verhoogt Oasen tijdelijk de waterdruk in onze belangrijkste waterleiding, de slagader. Dit om aan de hogere vraag naar drinkwater te kunnen voldoen tijdens de extreme warme zomerdagen, met temperaturen boven de 30 graden. Ook houden we voor de zekerheid deze dagen voortdurend de watervoorraad in de reinwaterkelders en –reservoirs op onze zuiverings- en distributiepompstations in de gaten. Zo zorgen we ervoor dat iedereen voldoende drinkwater uit de kraan blijft houden.

Op maandag 22 juli 2013 lag het waterverbruik op 146.982 m3. Het record voor het waterverbruik staat vooralsnog op 4 juli 2006. Toen steeg het waterverbruik tot maar liefst 154.405 m3.

Langer en hoger verbruik
Door het warme weer zien we in het gehele voorzieningsgebied van Oasen dat de avondpiek in het waterverbruik langer duurt en hoger is dan normaal. Daardoor lopen de reinwaterkelders en –reservoirs op onze zuiverings- en distributiepompstations tijdelijk sneller leeg dan normaal, en zijn ze minder vol dan gebruikelijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.