Bart van Nunen 5e bij het EK Junioren

22 juli 2013

PAPENDRECHT - De 17-jarige Bart van Nunen is in het Italiaanse Rieti 5e geworden bij het EK Junioren op de 5000m.

De VWO leerling uit Hellevoetsluis, die inmiddels 4 jaar door Addy Ruiter wordt begeleid, liep tactisch een uitstekende race. Vanaf de start was duidelijk dat de Turk Ali Kaya, die van Keniaanse afkomst is, veel te snel was voor de rest van het deelnemersveld. Achter deze atleet ontstond een grote groep die tot 4300m bij elkaar bleef. Bart liep het grootste deel van de race goed gepositioneerd in de groep mee. De versnelling op 700m van het einde van de uiteindelijke nummer 2, 3 en 4 was te hard voor de atleet van TopSportPerfection, maar in de laatste meters wist Bart de Kroaat Dino Bosnjak nog net te passeren. In een tijd van 14.43.47 finishte de atleet van A.V.Passaat met een prachtige 5e plaats op zijn eerste internationale toernooi. De wedstrijd werd door Ali Kaya gewonnen in 13.49.77 voor de Italiaan Samuel Dini en de Brit Jonathan Davies die resp. in 14.36.25 en 14.36.62 finishten.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.