Druk bezochte Cursus pupillentrainer Michel Hordijk

22 juli 2013

PAPENDRECHT - Woensdagavond 3 juli en vrijdagavond 5 juli vond er op de velden van ASWH een tweedaagse cursus Pupillentrainer plaats voor voetbalvrijwilligers uit de regio. De Zwijndrechtenaar Hordijk is in het dagelijkse leven coördinator en techniektrainer bij de onderbouw van de Ajax-jeugd. 

Deze functie vervulde hij eerder bij grote clubs als NAC Breda, FC Utrecht en CSKA Moskou en zijn vele ervaring met voetbalpupillen trok een grote groep van 30 vrijwilligers van verschillende voetbalverenigingen uit de regio.
 
De eerste avond startte met deel theorie waarin Michel Hordijk de vrijwilligers tekst en uitleg gaf over zijn visie op het pupillenvoetbal zoals deze ook bij de Ajax-jeugd wordt toegepast. Hier werd eens te meer duidelijk dat techniektraining voor pupillen het belangrijkste is om op deze leeftijd te leren. Techniek vormt de basis voor het opleiden van jonge voetballers, zoals dit ook een integraal onderdeel is van de ASWH Voetbalschool.
Het tweede deel van dag 1 brachten de deelnemers van de cursus op het veld door. Daar kregen zij uitleg over de verschillende oefenvormen voor pupillen en de wijze waarop weerstand op verschillende niveaus in de oefenvormen gebracht konden worden. Uiteraard deden alle deelnemers enthousiast mee en ondervonden zij hoe lastig het nog kan zijn om bepaalde oefenstof goed uit te voeren.
 
Op vrijdagavond waren 12 pupillen aanwezig die speciaal voor de cursus een training kregen van Michel Hordijk. Alle deelnemers aan de cursus zagen geconcentreerd toe hoe Hordijk met deze pupillen met enorm enthousiasme en vol met voetbalvuur de oefenstof voordeed om vervolgens de pupillen zelf aan de slag te zetten. Zaken die aan orde kwamen waren het technisch coachen, het gebruik van beperkte trainingsruimte maar ook inbouwen van weerstand tijdens een oefening. 
Dag 2 werd afgesloten met een slotwoord van Michel Hordijk in de ASWH kantine en toelichting op de 14 vuistregels die worden gehanteerd bij de jeugd van Ajax.
 
Overall een zeer interessante cursus gegeven door iemand met veel ervaring en die vol passie voor het voetbalspel pupillen wil laten profiteren van zijn voetbal- en techniek kennis.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.