Gezellige ‘alternatieve vierdaagse’ voor bewoners Rivas-locaties Papendrecht

20 juli 2013 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - Bewoners van de Rivas-woonlocties in Papendrecht namen van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juli deel aan de ‘alternatieve vierdaagse’. De bewoners van verpleeghuis De Wieken, zorgcentrum De Waalburcht en woonzorgcentrum De Markt werden na afloop van de vierde wandeldag feestelijk binnengehaald op de Markt. 

Zonnige vierdaagse
Net als in Nijmegen hadden de bewoners zich voorbereid op een warme vierdaagse. ‘Het weer was fantastisch’, vertelt Chantal Stolk, activiteitenbegeleider bij Rivas. ‘De bewoners genoten volop van het zonnetje.’ De wandeltochten gingen langs de drie woonlocaties in Papendrecht. ‘Op iedere locatie sloten nog meer bewoners aan. Bovendien stond overal een sapje klaar.’ 
 
Feestelijke binnenkomst
Dagelijks namen zo’n  130 bewoners deel. Zij kregen op vrijdag 19 juli een feestelijk onthaal op de Markt in Papendrecht. Activiteitenbegeleider Marianne Dubbeldam: ‘Onder muzikale begeleiding van de Bretel Boys kwamen de bewoners aan. Daar stonden ook de Papendrechtse wethouders Herman Nieuwstraten en Joke Reuwer-Verheij de deelnemers op te wachten. Alle deelnemers kregen een medaille en bloemen van Bloemtique Bamboe uit Papendrecht. Daarnaast hadden de medewerkers van Kwalitaria voor iedereen iets lekkers gemaakt.’ 
 
Begeleiding
Chantal: ‘Om de veiligheid van onze bewoners te kunnen garanderen, liepen vrijwilligers, familieleden en medewerkers mee. Zij begeleidden de bewoners tijdens de vierdaagse.’ Daarbij kon Rivas rekenen op hulp van onder andere stichting Present, Rotaryclub Papendrecht en Ladies’ Circle. Daarnaast liepen EHBO’ers van het Rode Kruis mee en sponsorden Jumbo en Albert Heijn de tussendoortjes en sappen. ‘Dankzij het enthousiasme en alle hulp die we hebben gekregen, hebben onze bewoners genoten van een gezellig vierdaagse. Daarvoor willen we iedereen bedanken.’
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.