Halsbandparkieten zorgen voor overlast

17 juli 2013

PAPENDRECHT - De halsbandparkiet is nu ook in Papendrecht gesignaleerd. De groene vogel, die lijkt op een papegaai, is hier op de foto gezet in een tuin in de Torenmolen.

De bewoner die deze vogel op de foto heeft gezet, is verrast: "Vandaag zag mijn vrouw deze gast in de tuin. Nu weet ik dat ze in Nederland wel veel voor komen, maar in Papendrecht was ik hem nog niet tegen gekomen. Het is wel een mooie vogel, maar is in rap tempo alle loganbessen aan het op eten. En wij lusten ze ook! En brutaal dat hij is! Hij blijft gewoon zitten als je hem weg wil jagen!"

De halsbandparkiet is een opvallend groen gekleurde, vrij grote vogel met een lange, puntige staart en een rode snavel. De totale lengte is circa 42 centimeter. Hij heeft een heel opvallende, luide lokroep. In Nederland en België komen halsbandparkieten het meest voor in en rond de grote steden. In bijvoorbeeld Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Leiden en Brussel worden de vogels regelmatig gezien. De oorspronkelijke leefgebieden liggen in India en in Afrika ten noorden van de evenaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.