Bewoners zorgcentrum De Waalburcht genieten met familie in de Biesbosch

16 juli 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Bewoners van zorgcentrum De Waalburcht, onderdeel van Rivas Zorggroep, hebben maandag 15 juli een rondvaart gemaakt door de Biesbosch. Samen met familieleden, vrienden en onder begeleiding van medewerkers genoten ze van een 3,5 uur durende tocht. Op deze manier konden de bewoners samen met hun partner, kind of vriend(in) er echt weer eens samen op uit trekken.

Samen
De 22 bewoners van woonafdelingen de Baldakijn en de Boomgaard vertrokken maandagochtend met (rolstoel)bussen naar de Biesbosch. ‘Vorig jaar zijn we ook naar de Biesbosch geweest, maar toen nog apart’, vertelt Els van de Par, zorgregisseur bij De Waalburcht. ‘Dit jaar hebben we besloten om samen te gaan. Op de rondvaartboot is daar ruimte genoeg voor.’

Iedere bewoner mocht iemand meenemen op de rondvaart. ‘Onze bewoners krijgen veel bezoek, maar het lukt niet altijd om echt een hele dag met de familie of vrienden op stap te gaan’, gaat Stans Marteau, eveneens zorgregisseur bij De Waalburcht verder. ‘Daarom neemt iedere bewoner zijn partner, kind of vriend(in) mee naar de Biesbosch. Op die manier zijn ze er echt samen een dagje uit.’

Lekker eten
Aan boord genoot de groep van een lunch en een borrel. Els: ‘Bij terugkomst in De Waalburcht hebben we samen patat gegeten en zo de dag afgesloten. Het was een geslaagd uitje en iedereen kijkt terug op een leuke dag.’

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.