Lijst Lammers dringt aan op onafhankelijk onderzoek bedrijf Rivierendriesprong

15 juli 2013 door Hennie van der Zouw
Lijst Lammers dringt aan op onafhankelijk onderzoek bedrijf Rivierendriesprong

PAPENDRECHT - De fractie Lammers dringt er op aan een fundamenteel onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de niet legale komst van het bedrijf Rivierendriesprong in 2004 naar de huidige locatie. Dit fundamentele onderzoek dient volgens Ruud Lammers te worden gedaan naar (1) de vergunningverlening door de verschillende betrokken overheden, waaronder expliciet ook (2) de gemeente Papendrecht, (3) de overtredingen van de vergunningen door het bedrijf en (4) de controle hierop door de OZHZ.

De fractie Lammers roept met name de andere lokale partij, het Papendrechts Algemeen Belang (PAB), op een fundamenteel onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken bij het bedrijf de Rivierendriesprong te doen verrichten en politiek mogelijk te maken. Het PAB is de leider van de partijencoalitie van PAB/VVD/CDA/CU/D66 en heeft de macht een werkelijk onafhankelijk onderzoek richting het College af te dwingen. “Het is tenslotte in het belang van heel Papendrecht dat hier voor eens en altijd nu eens volledige klaarheid in komt”, aldus Lammers.

In april (2013) heeft de fractie Lijst Lammers al gevraagd om een onafhankelijk onderzoek naar uitplaatsing van het bedrijf Rivierendriesprong elders in de regio Drechtsteden. Inmiddels is de OZHZ (Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid) met een onderzoek begonnen, dat naar zijn aard begrenst is door tal van belangen. De OZHZ is deel van de gemeente, zij het op afstand. Echt onafhankelijk onderzoek zal de OZHZ niet kunnen leveren; dat blijkt ook keer op keer weer uit onderzoek dat door de OZHZ bij Nedstaal op grondgebied van Alblasserdam gedaan is en wordt. Er dient een grondig en fundamenteel onafhankelijk onderzoek te komen, zolang dat er niet is blijft het tasten in het duister.

Het bedrijf De Rivierendriesprong handelt in bouwmaterialen, en heeft het op- en overslaan van o.a. zand, zwarte grond, lava, yalibims (dit is een vulkanisch product met een grote porositeit en daardoor een groot contact oppervlak), grindsplit, brekerszand, asfaltgranulaat, ongebroken materiaal, meng-granulaat en betongranulaat als werkveld. Het bedrijf heeft een puinbreker en verwerkt diverse afvalmaterialen. Hiervoor worden er schepen gelost en geladen met kranen, shovels, transportbanden. Het is een zeer druk af- en aanrijden van vrachtwagens en tractoren over de dijk ter hoogte van de Noordhoek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.