‘Alternatieve vierdaagse’ voor bewoners Rivas-woonlocaties

04 juli 2013 door Hennie van der Zouw
‘Alternatieve vierdaagse’ voor bewoners Rivas-woonlocaties

PAPENDRECHT - Bewoners van de Rivas-woonlocaties in Papendrecht nemen van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juli deel aan de ‘alternatieve vierdaagse’. Rivas Zorggroep houdt deze vierdaagse tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Alle wandeltochten komen langs de drie woonlocaties in Papendrecht: verpleeghuis De Wieken, zorgcentrum De Waalburcht en woonzorgcentrum De Markt. Vrijdag 19 juli is er een feestelijke binnenkomst en afsluiting op de Markt.

Langs alle woonlocaties
Het startsein van de vierdaagse is op dinsdag 16 juli om 10.30 uur bij verpleeghuis De Wieken. ‘Iedere dag is het startpunt op een andere woonlocatie’, vertelt Nadja Punt, activiteitenbegeleider bij Rivas. ‘De wandelroute gaat vervolgens langs de twee andere woonlocaties. Daar sluiten nog meer bewoners aan en is er tijd voor een sapje.’

Vrijdag: feestelijke binnenkomst
Bewoners kunnen op vrijdag 19 juli rekenen op een feestelijk onthaal. ‘Net als bij de echte Vierdaagse, geven we de bewoners ook hier een warm onthaal’, vervolgt Nadja. ‘Bloemen, een medaille en muziek geven een feestelijk tintje aan de afsluiting. Daarnaast hopen we natuurlijk dat mensen uit de buurt om 12.00 uur naar de Markt komen om bewoners toe te juichen.’

Begeleiding
Nadja: ‘Om de veiligheid van onze bewoners te kunnen garanderen, hebben we een beroep gedaan op vrijwilligers, familieleden en medewerkers. Zij begeleiden de bewoners tijdens de vierdaagse.’ Daarnaast kan Rivas rekenen op hulp van het Rode Kruis en sponsoren Jumbo en Albert Heijn de tussendoortjes en sappen. ‘Zo fijn om al dat enthousiasme te zien. Onze bewoners krijgen dankzij al die inzet echt hun eigen vierdaagse in Papendrecht.’

Meer informatie
De vierdaagse gaat dagelijks van start om 10.30 uur en eindigt omstreeks 12.30 uur. De route loopt langs de drie Rivas-woonlocaties in Papendrecht:

Dinsdag 16 juli: De Wieken – De Markt – De Waalburcht
Woensdag 17 juli: De Waalburcht – De Markt – De Wieken
Donderdag 18 juli: De Markt – De Waalburcht – De Wieken
Vrijdag 19 juli: De Waalburcht – De Markt – De Wieken – De Markt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.