Groen licht voor kinderboederij

03 juli 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - De gemeenteraad van Papendrecht heeft op 13 juni 2013 ingestemd met het Businessplan Kinderboerderij De Papenhoeve en hiervoor een investeringskrediet van 575.000,- euro beschikbaar gesteld. De raad heeft daarmee – op voorstel van het college van burgemeester en wethouders – gekozen voor nieuwbouw. Op de huidige fundering wordt een nieuwe, toekomstbestendige en duurzame kinderboerderij vóór en door de Papendrechtse samenleving opgezet.

Er is gekozen voor een andere aanpak: er ligt nu weliswaar een plan, maar de invulling daarvan is nog allerminst dichtgetimmerd. Wat wel vaststaat, is dat het geheel zal voldoen aan de kwaliteitseisen van de Stichting Kinderboerderijen Nederland.

De gemeente is straks eigenaar van de grond en de gebouwen, een nog te vormen stichtingsbestuur gaat met behulp van partners - bijvoorbeeld Gemiva-SVG, Weizigt, Natuur- en Vogelwacht -, beroepskrachten en vrijwilligers de kinderboerderij runnen. Dat bestuur heeft de bewegingsvrijheid nodig om bijvoorbeeld zelf de dieren te kiezen die er komen wonen. De gemeente zet
een basisboerderij neer, het bestuur heeft alle ruimte om aanvullende activiteiten op te zetten.

In het businessplan is de filosofie geformuleerd waarop de nieuwe kinderboerderij gebaseerd is. Uiteraard staat het contact met en kijken
naar dieren voorop. Verder zijn educatie, spelen, ontspannen en ontmoeten belangrijke functies. Zo zal een natuurlijke speelgelegenheid kinderen
uitdagen zintuiglijke ervaringen op te doen, zichzelf fysiek te testen of gewoon onbezonnen te spelen. Voor kinderen maar vooral ook voor (groot)ouders wordt een ontmoetingsruimte met terrasje ingericht waar een drankje en een versnapering te koop is en voor de liefhebbers internet beschikbaar is.

Verhuizing van de dieren
De huidige kinderboerderij blijft in ieder geval tot het einde van de (school)zomervakantie open. Tijdens de sluiting worden de dieren al dan niet tijdelijk ergens anders ondergebracht. Hiervoor zijn diverse adressen beschikbaar.

Aanbesteding
Nu de gemeenteraad akkoord is, kan de aanbesteding in gang worden gezet..

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.