Rivas Zorggroep twee keer genomineerd voor de Spirit of Planetree Award

28 februari 2013
Rivas Zorggroep twee keer genomineerd voor de Spirit of Planetree Award

PAPENDRECHT - Rivas Zorggroep twee keer genomineerd voor de Spirit of Planetree Award

Gorinchem, 28 februari 2013 - Rivas Zorggroep is met de twee initiatieven ‘Eetgenoten’ en ‘Therapiehond’ genomineerd voor de landelijke Spirit of Planetree Award. Van de 53 landelijk ingestuurde initiatieven zijn er 16 goede voorbeelden van mensgerichte zorg voor deze award genomineerd. De inzendingen zijn bekeken op positieve effecten en impact op cliënten, medewerkers en organisatie. Ook werden de initiatieven beoordeeld op vernieuwing, overdraagbaarheid, actualiteit en duurzaamheid.

Eetgenoten
In de woongroepen van de woonlocaties van Rivas helpen eetgenoten tijdens de maaltijd van de bewoners. Eetgenoten zijn jongeren die op een laagdrempelige manier kennis maken met de zorg. Elke woongroep in ieder verpleeghuis van Rivas heeft iedere dag een eetgenoot. Dankzij de eetgenoten is er extra tijd en aandacht voor de maaltijd en gezelligheid aan tafel.

 

Therapiehond
Met de hulp van de therapiehond doen cliënten van de revalidatieafdelingen van Rivas dagelijkse oefeningen. Dankzij de hond voelt het voor hen niet als trainen en gaat alles spelenderwijs. Cliënten vergeten op die manier vaak hun beperkingen. Cliënten van de revalidatieafdeling die met honden trainen, lijken aanzienlijk sneller te herstellen.
 

Planetree
Planetree is ruim dertig jaar geleden opgericht door een Amerikaanse patiënte: Angelica Thieriot. Haar persoonlijke ervaringen hielpen haar de mening te vormen dat de zorg anders moet. Het is haar droom zorginstellingen te creëren waarin mensen zich direct beter voelen en de beste elementen van hotel, ziekenhuis en thuis zijn verenigd. De naam Planetree (plataan) is een verwijzing naar de plataan waaronder Hippocrates, de grondlegger van de medische wetenschap, les gaf op het eiland Kos. Steeds meer zorginstellingen omarmen wereldwijd de visie en aanpak van Planetree.

Uitslag
De winnaar van de Spirit of Planetree Award wordt bepaald door een externe vakjury. De jury zal samen met Stichting Planetree Nederland de uiteindelijke winnaars selecteren. De winnaars worden bekend gemaakt op 21 maart tijdens de nationale Planetree dag.

 

Meer informatie over Planetree of Rivas Zorggroep is te vinden op www.rivas.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.