Sterrenregen voor gastvrijheid in woonlocaties van Rivas

11 juni 2012
Sterrenregen voor gastvrijheid in woonlocaties van Rivas

PAPENDRECHT - Rivas Zorggroep heeft ook dit jaar voor de gastvrijheid in de woonlocaties een zeer goede beoordeling gehad. In de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2012 zijn in totaal 62 sterren aan Rivas toegekend. Dat is, vergeleken met vorig jaar, een groei van tien sterren. Ook de drie woonlocaties van Rivas in Papendrecht oogsten weer meer sterren.

Alle woonlocaties van Rivas in Papendrecht hebben minimaal drie sterren toegekend gekregen. Verpleeghuis De Wieken werd beoordeeld met drie sterren en voor de woonzorgcentra De Markt en De Waalburcht waren er zelfs vier sterren. ‘Dat is natuurlijk een schitterend resultaat’, zegt Maurits Poirot, regiomanager bij Rivas. ‘De medewerkers hebben hard gewerkt en daar zijn we samen heel trots op.’

Top 10
Dit jaar werd voor het eerst een top 10 samengesteld voor Kleinschalige Woonvormen. Verpleeghuis Het Gasthuis behaalde de derde plek. Verpleeghuis Judith Leysterhof van Rivas in Hardinxveld-Giessendam won in deze categorie. Ook voor verpleeghuis Waerthove in Sliedrecht is er een top 10 notering: de vijfde plek in de categorie Verpleging en Verzorging.

Kleinschalige zorg 
Kleinschalige zorg wordt binnen Rivas met succes toegepast. De bewoners van de verpleeghuizen leven in een woongroep van maximaal acht bewoners, hebben een eigen kamer met sanitair. Daarnaast maken zij gebruik van een gezamenlijke woonkamer en keuken. De wensen en behoeften van de bewoners staan voorop en dat is onder andere terug te zien in deze waardering. Om de gastvrijheidszorg in zorginstellingen te bevorderen is deze gids in het leven geroepen. Bij de beoordeling spelen sfeer, een prettige omgang met bewoners en hun familie en eten en drinken een belangrijke rol.

Oog voor bewoner en patiënt
‘Iedere zorginstelling wil uiteraard zorg leveren met oog voor de patiënt en cliënt’, zegt Kees Heijblom, lid van de directie van Rivas Zorggroep. ‘Naast vanzelfsprekend goede zorg en behandeling verlangen mensen ook naar respect, betrokkenheid en gastvrijheid. Door het creëren van een prettige omgeving en het leveren van mensgerichte zorg wil Rivas die extra gastvrijheid bieden en dat lukt. Het is natuurlijk heel fijn dat dit op deze wijze wordt gewaardeerd en dat we hiervoor erkenning krijgen. Daarnaast is het een graadmeter die ons scherp houdt.’

Trots 
Verschillende locaties van Rivas behaalden dit jaar wederom sterren als waardering voor hun gastvrijheid. ‘We zijn trots op het feit dat al onze locaties eenzelfde kwaliteit of vooruitgang laten zien in vergelijking met vorig jaar’, zegt Heijblom. ‘We werken continue aan het optimaliseren van onze zorg. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening met de wensen van onze bewoners en patiënten. Dat noemen we mensgerichte zorg volgens de principes van Planetree. We zien met deze sterren dat dit zijn vruchten afwerpt.’ Binnen het Planetree- concept is er onder andere aandacht voor hartelijkheid, respect in de omgang, keuzevrijheid, beslisrecht, kunst en cultuur en een prettige omgeving.

Meer informatie
Voor meer informatie over de zorg bij Rivas en de mogelijkheden kan contact worden opgenomen via Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief). Meer informatie is ook te vinden op www.rivas.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.