Veel persoonlijke records op NK atletiek voor Passaat atleten

01 juli 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Voor de Nederlandse kampioenschappen atletiek voor A en B junioren in Eindhoven hadden 10 atleten van Passaat zich gekwalificeerd. Dat de meeste atleten op het goede moment konden pieken bleek uit de vele persoonlijke en clubrecords records die behaald zijn.

Op vrijdagavond wist Lars Paalvast zijn pr en clubrecord te verbeteren door de 800 grams speer te werpen tot een afstand van 54.91m. Helaas viel hij hiermee net buiten het podium en leverde dit een vierde plaats op.

Ralf Nieuwenhuizen kwam op diezelfde avond uit op de 800 meter. Uit de startlijst was op te maken dat hij een favoriet was voor de eindoverwinning, maar Ralf wist zelf wel beter aangezien hij herstellende is van een blessure.

Dit kampioenschap kwam dus te vroeg en hij finishte dan ook ruim boven zijn plaatsingstijd in een tijd van 2.00.58. Ralf gaf zelf aan in ieder geval blij te zijn dat hij weer wedstrijden mee kan lopen. Op zaterdag kwam Bauke Visser uit bij het kogelstoten. Aangezien hij niets te verliezen had probeerde hij met risico te stoten om zo de finale te halen. Helaas mislukte deze opzet en resulteerde dit in 3 ongeldige pogingen. Toch was ook Bauke tevreden omdat hij zich door een goede progressie dit jaar had weten te plaatsen voor deze kampioenschappen.

Robin Vogel die bij de jongens B als tweede reserve stond op de 100 meter mocht door afzeggingen van andere atleten toch starten. Dat zijn trainingsarbeid niet voor niets is geweest bleek uit de verbetering van zijn PR naar 11.74s. Helaas kan deze door een net iets te harde rugwind niet de boeken in.

Martijn Opmeer liep op de 100 meter wel een geldige pr met een tijd van 11.86s. Pricilla Huisman liep in haar 100m serie gelijk een nieuw pr en tevens een nieuw clubrecord met een tijd van 12.60s. Ze was tweede in haar serie en daarmee gekwalificeerd voor de halve finale.

Hier liep ze door een slechte start een tijd van 12,67s en was op 0.08 niet door naar de finale. Toch een tiende plaats in het totaalklassement in een sterk bezet veld. Kirsten Kuntz kwam al vast sfeer proeven aangezien ze volgend jaar pas in deze leeftijdscategorie valt. Ze liep een prima 400m en haalde in een tijd van 60.75s een nieuw pr en clubrecord (meisjes C). Ze was daarmee als tijdsnelste door naar de halve finale. Hier liep ze een tijd van 61.41s. Voor haar dit jaar nog geen finale plaats, maar wie weet wat er na een extra jaar training allemaal te gebeuren staat.

Op zondag kwam Lars Gerritsen uit op de 5 kilometer. Hij liep een groot gedeelte van de race als tweede, maar moest dit aan het einde bekopen door een kleine seconde te kort te komen voor het podium. Hij werd vieirde in een tijd van 15.30.62.

Amber van der Waal kwam uit op het niet zo vaak voorkomende kogelslingeren. Dat ze hier talent voor heeft bleek wel uit het feit dat ze de 4kg kogel naar een nieuw pr en clubrecord slingerde met een afstand van 30.88m. Martijn Opmeer liep op deze dag zijn tweede afstand namelijk de 200 meter en verpletterende zijn eigen pr naar een tijd van 24.51s. Toch was dit in het sterke deelnemers veld nog niet genoeg om de halve finale te halen. Ook voor Pricilla Huisman leverde de 200 meter een keurig nieuw pr en clubrecord op in een tijd van 25.82s en kwalificeerde zich hiermee voor de halve finale.

Helaas had ze in de haar halve finale veel tegenwind en moest daarmee met een tijd van 26.59 genoegen nemen met alweer een tiende plaats in het totaal klassement. Bart van Nunen die zich zaterdag met een bekeken race had weten te plaatsen liep in de finale van de 1500 meter een tijd van 4.00.55. Dit leverde hem een achtste plaats op in het eindklassement.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.