Koninklijke Onderscheiding voor Wim de Leur

19 december 2012
Koninklijke Onderscheiding voor Wim de Leur

PAPENDRECHT - W.J. (Wilhelmus Johannes, roepnaam Wim) de Leur heeft op woensdag 19 december om 11.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis Papendrecht een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van Burgemeester De Bruin.

Wim is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn maatschappelijke betrokkenheid, die zich uit in uiteenlopende activiteiten op cultureel, economisch, sociaal, maatschappelijk, educatief en politiek gebied.

De heer De Leur is geboren in Sliedrecht op 19 december 1949 en nam enkele weken geleden vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd afscheid in zijn functie van vice-president van Siemens North West Europe. Bij het bedrijf was hij van 1988 tot 2012 onder meer gastheer van het Siemens VIP-diner waarbij leden van het kabinet, hoge ambtenaren en captains of industry aanwezig waren. Sprekers die hij wist te interesseren waren onder meer Lord Sebastian Coe en Lord Patten (BBC). Als adviseur van de Dutch Chinese Young Entrepeneurs zet hij zich in om de handelsbetrekkingen tussen China en Nederland te optimaliseren.

Sinds tien jaar is de heer De Leur betrokken bij activiteiten van de Dordrechtse musea, de laatste zeven jaar als voorzitter van de Stichting Vrienden van de Dordtse Musea. Hij droeg persoonlijk bij aan het terugbrengen van het befaamde schilderij ‘Gezicht op Dordrecht’ van Jan van Goyen.

Hij is verder onder meer voorzitter van het Oranjecomité Papendrecht, mede-oprichter van het Sebastiaan Genootschap in Den Haag, lid van het bijna twee eeuwen oude literaire genootschap Diversa Sed Una, bestuurslid van de Dordtse Club Rotary Ter Merwe en van de Orde van de Prince, een Vlaams Nederlands gezelschap dat zich ten doel stelt de cultuur van de Lage Landen te stimuleren.

Foto: Ron Tiben

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.