Opening nieuw Regionaal Egelopvangcentrum

28 juni 2013 door Hennie van der Zouw
Opening nieuw Regionaal Egelopvangcentrum

PAPENDRECHT - Zaterdag 6 juli aanstaande wordt het nieuwe regionale egelopvangcentrum, aan de Admiraal de Ruyterweg 1a, officieel in gebruik genomen. Om dit heugelijke feit te vieren opent Egelopvang Zuid-Holland Zuid van 11.00 tot 16.00 uur haar deuren voor het publiek.

Kijkje nemen
Iedereen is van harte welkom om op deze dag de egelopvang te komen bezichtigen. Naast de officiële opening om 11.00 uur door beheerster Hesther Trip, wordt op deze dag ook uitleg gegeven over egels en de werkzaamheden in het egelopvangcentrum. Voor kinderen zijn er leuke knutselactiviteiten.

Bundeling van expertise
De opvang  is een gezamenlijk initiatief van Stichting Vogelklas Karel Schot, Stichting Streekdierentehuis Louterbloemen, Stichting Egelzorg Sliedrecht, Dierenambulances Zuid-Holland Zuid, Dierenbescherming Rijnmond en Dierenbescherming DierenWaarden. Door het samenwerkingsverband worden kennis, ervaring en middelen omtrent het opvangen van egels gebundeld en maximaal benut, wat het dierenwelzijn ten goede komt.

Egels verzorgen
Egels zijn eigenwijze diertjes met elk een eigen karakter aldus Hesther Trip, beheerster van het egelopvangcentrum. Egels hebben de afgelopen jaren steeds minder ruimte in ons drukbevolkte land en komen, door de oprukkende bebouwing en het toegenomen verkeer, steeds vaker in de verdrukking of raken gewond. Egels zijn een inheemse bedreigde diersoort. Egelopvangcentrum Zuid-Holland Zuid zorgt voor de gewonde egels en zet deze, na een herstelperiode, weer uit in de natuur.

Bent u geïnteresseerd in onze werkzaamheden en wilt u er graag meer over weten? Kom dan langs op onze open dag. Wij zijn gevestigd aan de Admiraal de Ruyterweg 1a, pal naast Kinderboerderij de Papenhoeve.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.