Roy Hoornweg promoveert met Nederland Atletiekploeg naar de Super League

24 juni 2013
Roy Hoornweg promoveert met Nederland Atletiekploeg naar de Super League

PAPENDRECHT -   De Nederlandse atletiekploeg is er zondag in Dublin op het EK voor landenteams in geslaagd promotie af te dwingen naar de Super League, met de beste 12 Europese naties.

Na twee dagen atletiek eindigde Oranje met 299 punten als derde, wat precies voldoende was. “Ik heb mijn stem schor geschreeuwd vandaag, en vooral tijdens de 4 x 400 meter, spanning was tot het einde aanwezig”, twitterde Roy aan zijn volgers.

Omdat Papendrechter Roy Hoornweg dit seizoen de snelste Nederlander was op de 5000m startte hij voor ons land op deze afstand. De 24-jarige atleet van AV Passaat hield zich in het Europese veld prima staande en bracht, door na een 5e plaats te lopen, 8 punten binnen voor Nederland.

De plaatsing voor deze wedstrijd had Roy op 12 juni afgedwongen door op de Nijmegen Global Athletics een prachtige prestatie neer te zetten. Een van de doelen voor dit jaar was voor Roy het zich substantieel verbeteren op de 5000 m. Om deze grote stap te kunnen maken heeft Roy zich het afgelopen jaar volledig op de atletiek gefocust en zijn studie bij JCU tijdelijk gestaakt.

De bedoeling was om in Nijmegen een pr te lopen. In de A- serie liep Roy, in een mooie vlakke race met een snellere laatste ronde, naar een tijd van 13.48.73. Dit is een verbetering van zijn pr met 11 seconden. Met deze tijd was hij de snelste Nederlander en daarom ook de verdiende afvaardiging naar het Nederlands team. Ook de andere atleten van TSP/Passaat waren in Nijmegen succesvol. Ivo Bijl liep op de 1500m voor het eerst onder de 4 minuten en eindigde in 3.58.72. Bart van Nunen kwam uit op 3.56.02. Ook dit is een verbetering van zijn pr. Belangrijk was vooral ook het haaswerk van Ralf Nieuwenhuizen. Na een blessure periode kon hij weer op behoorlijk tempo hazen in de 2e serie 1500m.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.